Autonieuws

Nieuwe Opel Meriva bijna klaar

De nieuwe Opel Meriva laat op deze spyshots voor het eerst duidelijk zijn gezicht zien. Opel is momenteel druk aan het testen met de nieuwe Meriva. Naast het feit dat de nieuwe midi-MPV van het Duitse merk het nieuwe familiegezicht meekrijgt zal de wagen ook een unieke innovatie bevatten.

Waren de vorige spyshots nog heel onduidelijk, deze nieuwe beelden tonen al veel meer details van de midi-MPV. Het is goed te zien dat de nieuwe Meriva helemaal in de Opel-familie gaat passen. De styling van de neus komt goed overeen met de Insignia. Ook de achterlichtunits tonen overeenkomsten. Tegelijkertijd oogt de Meriva veel volwassener dan voorheen.

FlexDoors
Zoals we eerder al aankondigden wordt de Meriva van suïcidedeuren voorzien. Deze deuren openen in de ‘verkeerde’ richting om zo de inzittenen meer in- en uitstapruimte te geven. Het is op de spyshots goed te zien, de dikke bobbel voorop de achterportieren verraden de komst van de FlexDoors. Hoewel Opel het al officieel heeft bevestigd, willen ze het klaarblijkelijk nog niet tonen. Zo monteren ze nog normale portiergrepen op de achterportieren om ons zo om de tuin te leiden. 

Ook weer als OPC
De nieuwe Meriva zal net als de huidige versie een breed motorenpalet omvatten. Bij de benzineversies verwachten we diverse motoren die beginnen bij een 90 pk sterke 1.4 en oplopen tot een 1.6 liter turbomotor met 192 pk - welke alleen als ‘OPC’ leverbaar zal worden. Bij de diesels start het gamma met een 75 pk sterke 1.3 CDTi en zal de 1.7 CDTi met 125 pk vermoedelijk de sterkste zelfontbrander worden.

Geduld tot begin 2009
De ingenieurs van Opel zijn nog druk aan testen met de midi-MPV. Ze hebben nog even, want de productie van de auto staat pas begin 2009 gepland. De marktintroductie verwachten wij ook in het voorjaar van 2009. De eerste officiële informatie zal tegen het einde van dit jaar vrijkomen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.