Autonieuws

Honda toont open sportconcept London

Honda zal op de London Motorshow later deze maand de OSM onthullen. De OSM (Open Study Model) is een ontwerpstudie voor een nieuwe lichtgewicht sportauto.

De OSM is ontworpen in het Duitse ontwerpbureau van Honda in Offenbach. Honda benadrukt het feit dat de OSM slechts een vingeroefening van de ontwerpers is. Toch verwachten wij dat Honda met deze auto de mening van het publiek wil pijlen. De nieuwe S2000 zal vermoedelijk elementen van deze conceptcar meekrijgen.

Groene ambities
Met de ontwerpstudie benadrukt Honda maar al te graag hun ‘groene’ ambities. De OSM is namelijk een lichtgewicht sportwagen met een laag brandstofverbruik en dito CO2-uitstoot. Qua uiterlijk lijkt de wagen in ieder geval voort te borduren op de CR-Z Concept.

Groot-Brittannië
Dat de OSM in London gepresenteerd wordt is niet willekeurig gekozen. Groot-Brittannië is namelijk de grootste afzetmarkt voor dakloze sportwagens. Zoals gezegd is de OSM volgens Honda slechts een vingeroefening, maar wij verwachten toch wel meer van de OSM te zien. Bijvoorbeeld in de vorm van de S2000 opvolger.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.