Autonieuws

Opmerkelijke LPG-hybride van Hyundai

Hyundai komt in 2009 met een opmerkelijke hybride op de markt. De hybride zal namelijk niet zoals we gewend zijn door een benzine- of dieselmotor worden aangedreven. Met de Hyundai Elantra hybride kan LPG worden getankt, en dat is lekker voordelig.

Met benzine- en dieselprijzen die telkens weer record na record weten te bereiken, maken veel consumenten de overstap naar LPG. Hyundai heeft deze trend al enige tijd geleden opgemerkt en speelt hier handig op in met de Elantra LPI HEV. Deze hybride is namelijk uitgerust met een brandstofmotor welke op autogas rijdt. Het beste van beide werelden, aldus Hyundai.

CVT-versnellingsbak
De Elantra is uitgerust met een 1.6 liter motor en een 15 kW elektromotor. Beide motoren worden gekoppeld aan een CVT-transmissie om het verbruik nog verder te verlagen. De hybride is volgens Hyundai maar liefst 40% goedkoper in gebruik dan de concurrenten en 50% goedkoper dan een gewone Elantra. Ook stoot de hybride minder CO2 stoffen uit, namelijk 103 gram per kilometer.

Lithium polymer accu
Naast de eerste hybride met LPG is de Elantra LPI HEV ook de eerste productiehybride ter wereld die oplaadbare lithium polymer accu’s heeft. Met al deze moderne techniek wordt de auto wel een stuk duurder dan een gewone Elantra, meldt Hyundai. Maar deze extra kosten kunnen volgens de fabrikant binnen twee jaar weer terugverdiend worden.

Komst naar Europa is onzeker
Ook al is de Elantra LPI HEV ontwikkeld voor de Koreaanse markt, Hyundai is druk aan het onderzoeken of de auto ook op andere markten succes kan hebben. De auto is nog steeds in ontwikkeling, maar zal in juli 2009 in Korea op de markt komen. Meer informatie zal dan vermoedelijk ook volgen. Op dit moment is het onzeker of de auto ook naar Europa komt, de auto is immers gebaseerd op de Aziatische en Amerikaanse Elantra die in Europa niet verkocht wordt. Mogelijk biedt het een goede basis voor een i30 hybride...

Gerelateerde artikelen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.