Autonieuws

Officieel: Opel Insignia vijfdeurs

Eindelijk heeft Opel de beelden van de vijfdeurs Insignia vrijgegeven. Het model komt naast de vierdeurs sedan als wereldprimeur op de Britsh Motor Show te staan. De verschillen tussen de vier- en vijfdeurs zijn minimaal.

Opel heeft de introductie van de vijfdeurs Insignia lange tijd voor zichzelf gehouden. Het vierdeurs model is al enige tijd bekend, maar de officiële beelden van de vijfdeurs ontbraken nog. Met zijn werelddebuut in London in het vooruitzicht heeft Opel de vijfdeurs Insignia nu ook officieel onthuld.
Het model verschilt zoals gezegd nauwelijks met de sedan. De voornaamste verschillen zien we aan de achterzijde waar de achterspoiler groter is, de achterklep iets minder lang doorloopt en de ruitenwisser op de achterklep eveneens aangeeft dat het de vijfdeurs betreft.

Keuze voor twee varianten
Wat design betreft zou je je bijna afvragen waarom Opel toch voor twee varianten heeft gekozen. Die keuze is simpel; vraag vanuit de markt. Zo is de sedan in landen als Spanje en Duitsland zeer populair terwijl in Frankrijk en Engeland men de voorkeur geeft aan een vijfdeurs model. Opel verwacht dan ook een gelijke verdeling in verkoopaantallen.

Motorengamma en onderstel
De Opel Insignia staat eind dit jaar bij de dealers als sedan en vijfdeurs. De modellen worden later nog bijgestaan door een stationwagon en een coupé waarvan we een voorproefje hebben gekregen in de vorm van de GTC Concept. Opel levert de Insignia met zeven motoren. De benzinemotoren hebben een vermogen uiteenlopend van 115 pk voor de viercilinder tot 260 pk voor de V6. Het dieselgamma bestaat uit drie verschillende varianten van de 2.0 CDTi-motor met een vermogen van 110 tot 160 pk. Een actief onderstel en vierwielaandrijving behoren tot de opties.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.