Autonieuws

Gamma Seat Alhambra gewijzigd

Seat heeft het gamma van de Alhambra vernieuwd. De MPV bestaat alweer sinds 1996 en om de verkopen op peil te houden is er besloten voor een prijsverlaging. De komst van de zuinige Ecomotive is overigens de meest opvallende verandering.

De Seat Alhambra is leverbaar in vier uitrustingsniveaus: de Active Style, Dynamic Style, Stylance en Ecomotive. De Active Style basisuitvoering is leverbaar met een 2.0 (115 pk) of 1.8 20VT (150 pk) benzinemotor, waarbij de 1.8 20VT naar keuze met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een Tiptronic automaat te bestellen is. Bij de Dynamic Style kan ook voor een 2.0 TDI turbodieselmotor met 140 pk gekozen worden. De Alhambra Stylance is te bestellen met een 1.8 20VT (150 pk) of 2.8 V6 (204 pk) benzinemotor en de 2.0 TDI dieselmotor met 140 pk. De nieuwe vanafprijs van de Alhambra met de 2.0 liter motor bedraagt € 25.995,-.

Ecomotive
Zoals al gezegd is de komst van de Ecomotive de grootste wijziging in het aanbod. De Alhambra Ecomotive heeft een CO2-waarde van 159 g/km, wat 22 gram minder is dan de gewone 2.0 TDI. Seat heeft het lagere brandstofverbruik en de schonere emissies weten te realiseren door aanpassingen door te voeren in het motormanagementsysteem van de 140 pk sterke 2.0 TDI krachtbron, die standaard is voorzien van een roetfilter. Daarnaast beschikt de handgeschakelde zesversnellingsbak in deze Ecomotive-uitvoering over langere overbrengingen. Verder is de Ecomotive uitgerust met een verlaagd sportonderstel voor een lagere luchtweerstand en staat hij op stalen 16 inch velgen met 195/60 lage-rolweerstandbanden. De extra milieuvriendelijke Alhambra is leverbaar vanaf € 31.495,-.

Gerelateerde artikelen

Seat Alhambra Businessline doet goede zaken

Autonieuws
Seat Alhambra Businessline doet goede zaken
> Artikel lezen

Seat Alhambra interessanter voor zakelijke rijders

Autonieuws
Seat Alhambra interessanter voor zakelijke rijders
> Artikel lezen

Vernieuwde Seat Alhambra tot tien mille goedkoper

Autonieuws
Seat prijst vernieuwde Alhambra
> Artikel lezen

Nieuwe instapdiesel en 4WD op Seat Alhambra

Autotests
Nieuwe instapdiesel en 4WD op Seat Alhambra
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.