Autonieuws

Dualogic-automaat voor Fiat Bravo

Binnenkort is de Fiat Bravo te bestellen met een Dualogic automatische transmissie. Een lager brandstofverbruik is het resultaat. Alleen de 1.4 liter T-Jet benzinemotor en de 1.6 Multijet dieselmotor komen in aanmerking voor deze combinatie.

Naast een volledig automatische stand, kan middels flippers aan het stuur ook handmatig worden geschakeld. Er zijn twee automatische standen; Normal en Eco. Vooral de Eco-stand zorgt volgens Fiat voor een aanzienlijke brandstofbesparing. De 120 pk sterke 1.4 motor verbruikt in combinatie met de Dualogic-automaat 6,5 liter benzine per 100 km. Dit is een besparing van 0,2 liter ten opzichte van de handgeschakelde versie. De sprint vanuit stilstand naar de 100 km/h is met 9,6 seconden hetzelfde gebleven als de handbak.

Diesel nog zuiniger
Met een verbruik van 4,6 liter per 100 km, heeft de 1.6 Multijet Dualogic-diesel nog minder brandstof nodig. In vergelijking met de handgeschakelde 6-bak is dit een besparing van 0,3 liter per 100 km. Niet slecht voor een dieselauto met 120 pk en 300 Nm koppel. Fiat geeft een sprinttijd op vanuit stilstand naar de 100 km/h in 10,5 seconden. Ook niet onbelangrijk is de CO2-uitstoot. Die bedraagt 120 gram per gereden kilometer. Wanneer de Bravo met Dualogic-automaat beschikbaar is, heeft Fiat nog niet bekend gemaakt, evenals de prijzen.

Gerelateerde artikelen

Fiat onthult Aegea. Nieuwe Bravo voor ons?

Autonieuws
Fiat Aegea
> Artikel lezen

Fiat Bravo Extreme: laat maar komen!

Autonieuws
Fiat Bravo Extreme: laat maar komen!
> Artikel lezen

Fiat Bravo 2.0 liter Multijet: Bravo di tutti Bravo’s

Autotests
Fiat Bravo 2.0 liter Multijet: Bravo di tutti Bravo’s
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.