Autonieuws

Reïncarnatie van Rover Streetwise

Nanjing Automotive - die in 2005 het failliete MG Rover overnam - heeft de MG3 SW gelanceerd. De MG3 SW is een reïncarnatie van de vroegere Rover Streetwise. Deze was op zijn beurt weer gebaseerd op de Rover 25.

De MG3 SW is niet het eerste model van de Chinese autoproducent op basis van een MG Rover. Inmiddels rijdt menig Aziaat rond in een MG7 (op basis van een MG ZT) of een Roewe 750 (Rover 75). Nu is daar dus de MG3 SW aan toegevoegd, gebaseerd op de vroegere Rover Streetwise. Deze is voorzien van een 1.4 liter benzinemotor met 102 pk of een 1.8 liter met 118 pk. Vooral deze laatst heeft de nodige kritiek van de Chinese pers over zich heen gekregen. Volgens de media aldaar zit het qua prestaties wel goed, maar de bouwkwaliteit laat flink te wensen over. Dit doet ons sterk denken aan de Landwind die ook veel problemen heeft ondervonden.

Elk jaar nieuw model
Tot 2011 wil Nanjing Automotive elk jaar een nieuw model uitbrengen. Na de MG3 SW - die in het B-segment opereert – verschijnt er medio 2009 een kleiner model op de markt. Deze zal de strijd aangaan in het A-segment.

Gerelateerde artikelen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.