Autonieuws

Vernieuwd BMW Museum heropend

BMW heeft haar museum in München na een grondige renovatie opnieuw geopend. Iedereen die geïnteresseerd is in de historie en de toekomst van het Beierse merk kan vanaf heden wederom z´n hart ophalen in het vernieuwde BMW Museum.

Architect Karl Schwanzer ontwierp het BMW Museum, die verdeeld is in 25 ruimten en zeven ‘themaruimtes’. Eerder tekende hij ook het naastgelegen karakteristieke ‘viercilinder’ hoofdkantoor van BMW. Op de tentoonstelling staan circa 125 BMW-producten geëxposeerd waaronder automobielen, motorfietsen en motoren.

Renovatie
De renovatie van het BMW Museum nam tweeënhalf jaar in beslag. Door zijn opvallende architectuur is het gebouw, naast de thuisbasis van tal van legendarische BMW-producten, tevens een markante plek in München. Op het dak bevindt zich het grootste BMW-logo ter wereld. Met een vloeroppervlak van 5.000 vierkante meter (inclusief het hoofdkantoor) is het een gigantisch complex geworden. De totale museumoppervlakte is na de renovatie vervijfvoudigd.

Historie in een notendop
De tentoonstelling omvat meer dan negentig jaar historie van de Duiste fabrikant. Bezoekers worden langs BMW in al haar facetten geleid, waaronder hoogtepunten als de Isetta, de BMW 2002, de R32-motorfiets, de BMW 507 en de waterstofauto BMW H2R. Uiteraard is er uitgebreid aandacht geschonken aan de M-modellen. En ook studiemodellen als de BMW Z22 en de BMW X Coupé ontbreken niet. Met sportauto’s als de M12/7 en de Formule 1-bolide F1 Sauber uit 2006 staat het museum eveneens stil bij BMW’s expertise op autosportgebied.

Thematische expositieruimtes
In totaal telt het BMW Museum zeven zogenoemde themaruimtes: Design, Techniek, Modelrijen, Geschiedenis, Motorsport, Motorfietsen en Merk. Deze verschillende ruimtes belichten diverse aspecten van het desbetreffende thema. Tijdens een ongeveer twee uur durende rondleiding wandelen bezoekers langs alle thema’s. Hierdoor krijgen ze een goede indruk van de wereld van BMW. Na de rondleiding is het mogelijk om bij te komen in Café M1. Winkelen kan in de BMW Museumshop.

Openingstijden
Het BMW Museum is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. In het weekend en tijdens vakantieperioden gelden 10.00 uur tot 20.00 als openingstijden. De entreeprijs bedraagt € 12,-. Voor studenten, senioren en kinderen tot 18 jaar geldt een entreeprijs van € 6,-. Ook grotere groepen van meer dan vijf personen en families krijgen toegang tegen een gereduceerd tarief. Voor meer informatie over het BMW Museum, surf dan naar www.bmw-museum.de. Het BMW Museum verwacht jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers te verwelkomen.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.