Autonieuws

Seat Exeo

Seat´s nieuwe sedan heet EXEO

Exeo, dat is de naam van Seat´s nieuwe sedan die in 2009 bij de dealers staat. De auto wordt gepositioneerd in het D-segment en daarmee breken voor Seat nieuwe tijden aan. Met de Exeo zal Seat de concurrentie aangaan met onder meer de Passat, Mondeo en Laguna.

Seat´s nieuwe sedan heet EXEO
De komende jaren presenteert Seat tal van nieuwe modellen. Daarbij zal Seat ook actief worden in nieuwe segmenten. Na de compleet nieuwe Ibiza is de Exeo het tweede nieuwe model van de Spanjaarden. De Exeo zal leverbaar worden als sedan en als stationwagon en moet de concurrentie aangaan met onder meer de Volkswagen Passat, Mazda6, Ford Mondeo en Renault Laguna. De naam Exeo afgeleid van het Latijnse woord ‘Exire’, wat staat voor ‘een stap verder gaan’ of ‘een stap voorwaarts zetten’. De naam verschilt van de benamingen van de overige modellen in de Seat productreeks (die vernoemd zijn naar Spaanse steden) en markeert het begin van een nieuwe periode voor de onderneming in een voor het merk compleet nieuw segment. De namen van de bestaande Seat-modellen blijven echter gewoon gehandhaafd.

D-segment model op A4-basis
De Exeo kan worden gezien als de opvolger van de vorige generatie Toledo. Dat model was echter actief in het (hogere) C-segment terwijl de Exeo in het D-segment actief moet zijn. Om het zo goed mogelijk aan te pakken hebben de Spanjaarden aangeklopt bij Audi. De vorige generatie Audi A4 werd daarbij uit de schappen gehaald en overgoten met de kenmerkende Seat-saus. Daardoor profiteert Seat van de kennis, de kwaliteit en de kwaliteitsbeleving van Audi. Het lijkt er zelfs op dat de portieren en het dak één op één zijn overgenomen van Audi. Op eerdere spyshots was al te zien hoe de Seat-technici aan het testen zijn met een A4 voorzien van een Seat neus.

2009 bij de dealers
Seat presenteert de Exeo nog dit jaar. Begin 2009 zal het model bij de dealers staan. Het motorengamma zal vermoedelijk bestaan uit een ruim aanbod benzine- en dieselmotoren.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Seat´s nieuwe sedan heet EXEO

Zoeken

Merk- & modeldossiers