Autonieuws

De nieuwe Ford Focus gespot

De nieuwe Ford Focus zal in september op de Salon van Parijs officieel zijn debuut beleven. Nu al is de Focus met heel lichte camouflage gespot en zijn de lijnen zeer duidelijk zichtbaar.

Wat meteen opvalt is dat de Focus nog wel een herkenbare auto is. Zijn new-edge lijnen zijn echter een stuk minder geworden en hij neigt veel meer naar de Focus C-MAX. Met name zijn koplampen en de voorbumper hebben veel weg van de Focus C-MAX. De achterkant is een stuk langer geworden en de achterruit ligt een stuk vlakker.

De nieuwe Ford Focus staat op hetzelfde onderstel als de Focus C-MAX, de Mazda 3 en de Volvo S40/V50. Dat betekent McPherson wielophanging en een multilink achteras.

Motorisch is er ook nieuws. Zo zullen er een compleet nieuwe benzine- en dieselmotor leverbaar zijn. De volledig nieuwe benzinemotor is een 1.6 met 115 pk. De diesel is een 1.8 TDCI, eveneens met 115 pk. Verder zullen er diverse bekende benzine- en dieselmotoren leverbaar worden.

Eind september staat de nieuwe Focus op de Salon van Parijs. Nog geen maand later zal de productie beginnen en de eerste Focussen moeten nog dit jaar in Europa afgeleverd worden. We wachten in spanning!

Gerelateerde artikelen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

Autonieuws
Ford slaat met design Focus nieuwe weg in
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.