Autonieuws

Mercedes G 55 AMG ook gefacelift

Na de ´gewone´ Mercedes G-klasse heeft ook de G 55 AMG een facelift ondergaan. De wijzigingen zijn minimaal en beperken zich vooral tot de details. Behalve dat zien we ook een vermogenstoename van de geblazen achtcilinder AMG-motor. Vanaf september zal de licht vernieuwde Mercedes G 55 AMG bij de dealers staan.

Onlangs presenteerde Mercedes een licht gefacelifte G-klasse. In navolging op het ´gewone´ model is nu ook de vernieuwde AMG-uitvoering gepresenteerd. De wijzigingen zijn echter zeer beperkt. Aan de voorzijde zien we een nieuwe grille met drie horizontale spijlen. Van opzij springen de 19 inch lichtmetalen wielen in het oog. Deze zijn in titanium grijs gespoten en voorzien van banden van het formaat 275/55 R19.

Interieur met nieuw entertainmentsysteem
Aan de binnenzijde zijn de wijzigingen even beperkt. Nieuw is voortaan het standaard aanwezige Designo leer. Bovendien is het dak uitgevoerd in antraciet-kleurig Alcantara. Het standaard Comand APS-systeem is vernieuwd en beschikt over een 6,5 inch TFT-scherm, Harddisk navigatie, 4 GB geheugen voor muziek, en een SD-kaart ingang. Optioneel kan het systeem worden uitgebreid met een DVD-wisselaar en een aansluiting voor een MP3-speler of iPod.

Vermogenstoename van 7 pk
Onderhuids zien we aanpassingen in de elektronica. Zo is het ESP-systeem verder geoptimaliseerd en volgens Mercedes moet dat de veiligheid verhogen. Hill-start assist is voortaan standaard en zorgt voor een automatisch verlopende hellingproef. Het motormanagement werd daarbij ook aangepast. Dat resulteerde in een vermogenstoename van 500 naar 507 pk. Het koppel is met 700 Nm alles verpletterend en maakt het mogelijk om de zware en robuuste G 55 AMG in slechts 5,5 seconden naar 100 km/h te doen versnellen. De topsnelheid ligt op 210 km/h (begrensd).

September leverbaar
Mercedes rijdt de vernieuwde G 55 AMG vanaf september bij de dealers binnen. De auto is alleen leverbaar in de verlengde vijfdeurs uitvoering.

Gerelateerde artikelen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.