Autonieuws

Facelift Porsche 911: krachtiger, sneller en scher

De Porsche 911 heeft een uitgebreide facelift ondergaan. Porsche heeft de 911 daarbij voorzien van een volledig nieuwe zescilinderboxermotor die leverbaar is met de optionele Porsche-Doppelkupplung (PDK) versnellingsbak. Bovendien is de nieuwe generatie 911 voorzien van directe benzine-inspuiting.

De facelift aan de buitenzijde van 911 is marginaal. Maar zo hoort het ook bij een icoon als deze. Porsche had enkel tot doel om het model fijn te slijpen. In de gewijzigde voorbumper hebben de uiterste luchtinlaten een spijl minder gekregen. De voorste knipperlicht- en dagrijverlichtingunits zitten vanaf heden in het verlengde van diezelfde luchtinlaten. Overigens zijn ze ontdaan van de zwarte omlijsting waarvan de vorige 911 wel was voorzien. Aan de achterzijde treffen we de nieuw vormgegeven achterlichtunits in een gewijzigde - rondere - bumper. De dubbele ronde uitlaatpijpen aan weerskanten hebben plaats gemaakt voor twee grote ovale eindstukken. Behalve de uiterlijke vernieuwingen aan voor- en achterzijde, is de nieuwe 911 standaard voorzien van LED-verlichting. Tevens behoren Bi-Xenonkoplampen en achterlichtunits met eveneens LED-techniek voortaan tot de standaarduitrusting. Als optie is adaptieve bochtverlichting verkrijgbaar. Het interieur is - op een ander stuurwiel en een paar ander knoppen na - nagenoeg hetzelfde gebleven.

Sportief comfort
De nieuwe generatie Porsche 911 is voor het eerst leverbaar met de nieuwe Porsche-Doppelkupplung (PDK), een automatische transmissie met dubbele koppeling. Deze automatische versnellingsbak met zeven verzetten is in eigen huis ontwikkeld. Volgens Porsche moet de PDK in staat zijn net zo soepel te schakelen als een automaat met koppelomvormer. En minstens zo sportief en snel als een sequentiële raceversnellingsbak. De nieuwe transmissie vervangt de Tiptronic S automatische transmissie van Porsche in de Carrera en de Carrera S.

Betere prestaties
De geheel nieuwe direct-ingespoten 3.6 liter zescilinderboxermotor heeft een vermogen van 345 pk, een stijging van 20 pk ten opzichte van de oude boxermotor. De 3.8 liter motor behorende bij de 911 Carrera S produceert nu 385 pk. Dit is 30 pk meer dan voorheen. Met deze vermogensstijging moet de topsnelheid van de Carrera S Coupé de magische grens van 300 km/h. kunnen doorbreken. Een Carrera Coupé met PDK-versnellingsbak voltooid de acceleratie vanuit stilstand tot 100 km/uur in 4,5 seconden. Dit is 0,2 sneller dan met de handbediende zesversnellingsbak. Klanten die het maximale uit hun Porsche willen halen, kunnen de PDK-bak combineren met het Sport Chrono Plus-pakket inclusief Launch Control. Met een speciale raceschakelmodus kan daarmee vanuit stilstand tot 100 km/h geaccelereerd worden in slechts 4,3 seconden.

Efficiënter
Dankzij deze nieuwe technieken is de Porsche 911 efficiënter geworden. Een Porsche 911 Carrera Coupé voorzien van een PDK-transmissie kan een gemiddeld brandstofverbruik halen van 9,8 liter/100 km. De andere nieuwe Carrera’s verbruiken gemiddeld minder dan 11 liter per 100 km, waardoor de CO2-uitstoot met 15% is afgenomen.

Prijzen
De facelift heeft in eerste instantie betrekking op de Carrera en Carrera S zowel in Coupé- als in Cabriolet-gedaante. De nieuwe 911 Carrera staat in de prijslijsten vanaf € 116.000,-. De Carrera S kost minimaal € 131.500,-. Open rijden kan vanaf € 131.000,- in een Carrera Cabriolet en de Carrera S Cabriolet verlaat de showrooms voor minimaal € 147.000,-. Vanaf juli staat de vernieuwde 911 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.