Autonieuws

SEAT Ibiza: 5 sterren in EuroNCAP

EuroNCAP kent de nieuwe SEAT Ibiza de hoogst mogelijk score van vijf sterren toe voor de bescherming van inzittenden. Het aantal sterren op het gebied van veiligheid van kinderen en bescherming van voetgangers werd met respectievelijk vier en drie sterren bestempeld.

Om de vijf sterren in de categorie bescherming voor inzittenden te bepalen, werd de Ibiza aan drie verschillende botsproeven onderworpen: een frontale botsing, een zijwaartse botsing en een botsing zijwaarts tegen een paal. Veertien van de in totaal zestien te behalen punten werden behaald bij de frontale botsproef. En de maximale achttien punten werden bij de zijwaartse botsproef genoteerd. De zijwaartse botsproef tegen een paal werd beoordeeld met eveneens de maximale score. Mede door de Isofix-bevestigingen en een derde bevestigingspunt voor kinderstoeltjes - dat draaien van stoeltjes bij een aanrijding voorkomt - is de Ibiza ook zeer geschikt voor het veilig vervoeren van kinderen. De motorkap en de bumperdelen kregen van Euro NCAP het predicaat ‘groene bumper’. Een maximum haalbare score van drie sterren voor de bescherming van voetgangers was het gevolg.

Eén van de veiligste
Met deze waarderingen bewijst de nieuwe SEAT Ibiza één van de veiligste auto’s in zijn segment te zijn. EuroNCAP gebruikte voor de verschillende veiligheidstesten de 1.4 liter Reference in basisuitvoering.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.