Autonieuws

Renault Laguna Coupé onthuld

De Renault Laguna Coupé is het topmodel binnen het Renault-gamma. Met de Laguna Coupé wil Renault de concurrentie aangaan met coupé-versie van Peugeot´s 407. Vierwielbesturing, een door Renault Sport getuned onderstel en krachtige motoren moeten het spannende design ook spannende rij-eigenschappen toekennen.

De Laguna Coupé werd voor het eerst gepresenteerd als Laguna Coupé Concept op de IAA in Frankfurt vorig jaar. Toen al was bekend geworden dat Renault het model in productie zou gaan nemen en dat de lijnen van het productiemodel weinig anders zouden zijn. Dat blijkt ook inderdaad het geval. Daarmee is het design geen echte verrassing.

Tijdloos
De nieuwe Laguna is zeker geen compacte coupé. Met zijn lengte van 4,64 meter, een breedte van 1,83 meter en een hoogte van 1,40 meter hebben langere mensen een prima reisauto met voldoende bewegingsvrijheid aan de Laguna Coupé . Daar draagt de ruime wielbasis van 2,69 meter eveneens aan bij. De Laguna Coupé heeft een vloeiend lijnenspel welke onderin de voorbumper begint en vervolgens helemaal over de flanken eindigt in de geïntegreerde spoiler. Een tijdloos design is het resultaat. Om het sportieve karakter te versterken staat de Renault Laguna Coupé standaard op 17 of 18 inch lichtmetaal.

Active Drive chassis
De Laguna Coupé wordt voorzien van het Active Drive chassis. Deze techniek is door Renault Sport Technologies en andere technici van het Franse merk ontwikkeld. Het chassissysteem werd begin 2008 in de Laguna GT al voorgesteld en maakt nu ook zijn opwachting in de Coupé. Het Active Drive chassis maakt het mogelijk dat alle vier de wielen meesturen bij lage snelheden. Zo ontstaat er een wendbare en strakke besturing. De carrosserie blijft bij bochtenwerk nagenoeg horizontaal wat de kwaliteit van het comfort ten goede komt. Tevens claimt Renault dat de veiligheid - bij bijvoorbeeld uitwijkmanoeuvres - met deze techniek ook sterk wordt verbeterd.

Motoren
Renault levert de Laguna Coupé in eerste instantie met twee geheel nieuwe zescilinder motoren in V-opstelling. Allereerst is daar de krachtige dCi-diesel met 235 pk en een imposant koppel van 450 Nm. De benzinemotor is minstens zo sterk met 240 pk, maar moet zich qua koppel achter de diesel scharen. De V6-benzinemotor levert 330 Nm aan draaimoment. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Exacte sprinttijden zijn niet bekend, maar Renault beweert dat zowel de diesel als de benzine in minder dan zeven seconden vanuit stilstand de 100 km/h barrière doorbreken. In een later stadium zal de Renault Laguna Coupé ook leverbaar worden met andere motoren uit het Laguna-gamma, waaronder in ieder geval de bekende 2.0 liter benzine- en dCi dieselmotoren.

Oktober 2008
Verdere details zoals uitrustingniveaus worden bekend gemaakt tijdens de Autosalon in Parijs eind september. Dan zal Renault’s nieuweling officieel aan pers en publiek worden voorgesteld. Vanaf oktober zal de Laguna Coupé via het dealerkanaal verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Renault Laguna Coupe met frisse blik 2012 in

Autonieuws
Renault Laguna Coupe met frisse blik 2012 in
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Laguna weer onder 30 mille

Autonieuws
Vernieuwde Renault Laguna weer onder 30 mille
> Artikel lezen

Renault lepelt dCi 110 ook in de Laguna Coupé

Autonieuws
Renault lepelt dCi 110 ook in de Laguna Coupé
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Laguna Coupe

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Laguna Coupe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.