Autonieuws

Toyota Prius 1 miljoen keer verkocht

De Toyota Prius heeft de magische verkoopgrens van 1 miljoen exemplaren doorbroken. Wereldwijd werden eind april exact 1.028.000 stuks van de populaire hybride geregistreerd.

Elf jaar na de introductie in Japan (1997) heeft Toyota deze mijlpaal bereikt. Een zeer nette prestatie voor een benzine/elektrisch aangedreven auto met een toch wel opvallend ontwerp. Zeker gezien de terughoudendheid van de consument voor hybrideauto’s in de eerste productiejaren van de Prius. In 2000 werd de Toyota Prius geïntroduceerd in Europa, Noord-Amerika en andere landen. Vanaf dat moment nam in de maatschappij het milieu een prominentere plaats in en daar profiteerde de Pruis van. Op dit moment wordt de Prius in meer dan 40 landen en regio’s verkocht. In Nederland hebben tot op heden circa 10.000 eigenaren zich achter de milieubewuste auto geschaard.

Populair door lagere kosten
De hybrideauto dankt zijn populariteit aan een lage CO2-uitstoot (104 g/km) en een laag brandstofverbruik. Met de stijgende brandstofprijzen en een bijtelling van 14% - in plaats van 25% bij auto´s met een hogere CO2-uitstoot - voelt vooral de leaserijder de voordelen hiervan terug in de portemonnee. Maar ook bij de particuliere koper is de Prius gewild.

Elk jaar 1 miljoen verkochte hybrides
Toyota heeft net als Honda - met de Civic Hybrid en de komende vijfdeurs hybride - het milieu hoog in het vaandel staan. Beiden willen de komende jaren de hybridetechnologie promoten en onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Toyota is van mening dat de hybridetechnologie toegepast kan worden in uiteenlopende soorten voertuigen. Met dit in het achterhoofd is Toyota van plan vanaf 2010 elk jaar 1 miljoen hybridevoertuigen te verkopen. Bovendien staat er een nieuwe Prius op stapel. Die zal eind 2009 op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.