Autonieuws

Honda vijfdeurs hybride in 2009

Honda wil iedereen aan een milieuvriendelijke auto helpen. Volgens het Japanse merk moeten we allemaal de kans krijgen een bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Daarom gaat Honda in het voorjaar van 2009 wereldwijd een vijfdeurs hatchback met hybridetechniek verkopen.

Takeo Fukui - President en topman van Honda Motor Corporation in Tokyo - bracht het nieuws over de komst van de nieuwe hybride de wereld in. Naast Honda modellen als CR-Z Hybrid, de Civic Hybrid en de Jazz Hybrid, wil Fukui benadrukken dat Honda het milieu zeer serieus neemt.

Honda FCX Clarity
Een officiële afbeelding of naam van de nieuwe hybride is niet bekend, maar Honda geeft wel aan dat de hatchback veel trekjes meekrijgt van de waterstofauto FCX Clarity. Deze brandstofcelauto stoot geen CO2 uit en verbruikt geen fossiele brandstof. Vanaf juli 2008 is de FCX Clarity als leaseauto in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Gemoderniseerde fabriek
Met kenmerken als brandstofverbruik, wendbaarheid, comfort en design denkt Honda zo’n 200.000 stuks van de nieuweling te verkopen. De fabriek in Suzuka is speciaal voor de bouw van de vijfdeurs hybride gemoderniseerd. Een nieuwe elektronische besturingseenheid en een lichtere accu - die in de kofferruimte is ondergebracht - moeten de productiekosten drukken. De compactere verbrandingsmotor en een ‘spaarassistent’ gaan de bestuurder helpen de auto zo zuinig mogelijk te laten rijden. Hopelijk weten we binnenkort meer. Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.