Autonieuws

Zuinige motoren van GM in 2009

General Motors levert vanaf 2009 een tweetal extra zuinige motoren. Tijdens het evenement Powertrain Europe - een show van GM waar een reeks van geavanceerde aandrijftechnologieën worden voorgesteld - werd dit bekendgemaakt. De motoren zijn overigens nog in ontwikkeling.

Vanaf 2009 wordt de eerste motor - een 1.6 liter turbomotor - in de Opel Zafira geleverd. Deze motor zal een geschat vermogen voortbrengen van circa 150 pk en een koppel van 210 Nm en heeft een 25% lagere CO2-uitstoot dan een vergelijkbare benzinemotor. De productie zal plaatsvinden in de assemblagefabriek van GM Powertrain in Szentgotthard in Hongarije.

1.4 liter turbomotor
In 2010 wordt een nieuwe 1.4 liter turbomotor in de hele modellenlijn van GM gemonteerd. Deze motor zal een geschat vermogen van 120 tot 140 pk leveren en een koppel hebben van 175 tot 200 Nm. De krachtbron verbruikt circa 8% minder brandstof in vergelijking met een atmosferische motor met een grotere cilinderinhoud en een vergelijkbaar vermogen. Beide motoren voldoen aan de Euro 5-norm. De assemblagefabriek van GM Powertrain in het Oostenrijkse Aspern neemt de productie van deze motor voor haar rekening.

Downsizing
In navolging op onder meer Volkswagen (1.4 TSI) en Fiat (1.4 T-Jet) zien we dat ook Opel werkt aan downsizing. Daarbij worden motoren met een kleinere cilinderinhoud voorzien van een turbo. Ondanks de kleinere cilinderinhoud leveren deze motoren nog altijd minstens zoveel vermogen als motoren met een grotere cilinderinhoud die niet van een turbo zijn voorzien. Het grootste voordeel is uiteraard dat hiermee een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot kan worden bereikt.


Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.