Autonieuws

Alfa Romeo lanceert SUV in 2010

In 2003 werd de Alfa Romeo Kamal gepresenteerd. Een kruising tussen een crossover en een SUV. Na de introductie is er niet veel meer vernomen van de Kamal. Maar nu heeft Alfa Romeo-baas Luca Di Meo bevestigd dat de Kamal in 2010 op de markt komt.

Of de SUV daadwerkelijk Kamal genoemd gaat worden is niet bekend. Wel bekende Meo in een interview dat het Italiaanse merk haar huidige jaarproductie van 142.000 stuks in 2010 wil verdubbelen. Om dit te realiseren gaat Alfa zich vestigen buiten Europa. Zo doet men de Verenigde Staten, Australië, China, Japan en Azië aan. Daarmee is - voornamelijk door de VS - is een SUV in je modellengamma vereist. 

Toekomstplannen
Ook deed Luca Di Meo een boekje open over de toekomstige plannen van het merk. Dit jaar komt de kleine Alfa Romeo Mi.To op de markt. Deze moet de eerste stap zetten naar een productieaantal van 300.000 stuks in 2010. Niet veel later zal de 8C Spider in de Verenigde Staten arriveren. Alfa verwacht daar hoge ogen te gooien. Aangekomen bij het jaar 2010 is het de beurt aan de Kamal. Naar verwachting wordt de nieuwe SUV op de Alfa Romeo 159 gebaseerd. Ook zal de Kamal de Q4 vierwielaandrijving van dit model overnemen. Naast al het productienieuws verzekerde topman Di Meo dat Alfa Romeo blijft staan als een dynamisch en veelzijdig merk dat afwijkend van de massa wil zijn.

Gerelateerde artikelen

Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak
> Artikel lezen

Alfa Romeo maakt comeback in Formule 1

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.