Autonieuws

Audi TT Clubsport quattro verder ontwikkeld

Vorig jaar presenteerde Audi tijdens de Wörthersee Tour de TT Clubsport quattro als conceptcar. Op dit evenement voor Volkswagen- en Audi-liefhebbers schittert dit jaar een verder ontwikkelde versie van de compleet dakloze bolide. Beperkte serieproductie sluit Audi daarmee niet uit.

Hoewel Audi met deze realistische versie van de TT Clubsport quattro nogmaals aantoont dat een beperkte serieproductie niet is uitgesloten, geeft men nog steeds geen officieel groen licht. De foto´s tonen wel duidelijk aan dat de Clubsport quattro concept verder is aangescherpt. 

Aanpassingen ten opzichte van eerdere conceptcar
Allereerst kunnen wij melden dat de Clubsport zich van een conventionele TT onderscheidt door zijn extra breedte van 66 mm. Verder is de grille aangepast ten opzichte van vorig jaar en heeft deze ruimte gekregen voor het monteren van een kentekenplaat. Ook kan de bestuurder ditmaal via de spiegels fatsoenlijk zien wie hij zojuist voorbij is gestreefd. Overige verfijning treffen we aan in de lage vooruit. Deze lijkt meer rechtop te staan en is heden voorzien van zwarte A-stijlen. Beugels achter de stoelen bieden de inzittenden betere bescherming bij een koprol ten opzichte van de Audi TT Clubsport quattro concept. Hoewel men nog altijd over de deurpanelen kan klimmen - een dak is immers nog steeds niet aanwezig - om plaats te nemen in de TT Clubsport, zijn de deuren bij deze versie inmiddels voorzien van deurgrepen. Het interieur is reeds zover geëvolueerd dat deze het productiestadium heeft bereikt. 

300 pk sterke 2.0 liter turbomotor
Audi heeft niet verder gesleuteld aan de motor. De bekende 2.0 TFSI-motor levert nog steeds de eerder aangekondigde 300 pk. Daarmee wordt de magische grens van 150 pk per liter bereikt. Het motorvermogen wordt via een S tronic-versnellingsbak met dubbele koppeling over de vier wielen verdeeld. Deze versnellingsbak functioneert naar keuze als automaat of handgeschakelde transmissie. De Audi TT clubsport quattro heeft hetzelfde remsysteem als de zojuist geïntroduceerde Audi TTS.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi TT(S) nu verkrijgbaar met open dak

Autonieuws
Audi TT(S) Roadster
> Artikel lezen

Abt geeft Audi TT Roadster TTS-power

Tuning & styling
Abt Audi TT
> Artikel lezen

Audi TT Roadster € 3.700,- duurder dan Coupé

Autonieuws
Audi TT Roadster € 3.700,- duurder dan Coupé
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.