Autonieuws

Renault Megane II neemt afscheid met R26.R

De Renault Mégane III staat aan de zijlijn warm te draaien om spoedig de markt te betreden. Maar nog eenmaal mag de Mégane II in vol ornaat schitteren, voordat er definitief afscheid van hem wordt genomen. De Mégane II krijgt een waardig afscheid met de R26.R.

Steeds vaker duiken er foto’s op van een gecamoufleerde Renault Mégane III, welke in het voorjaar van 2009 bij de dealers staat. Renault is dus in touw de laatste hand te leggen aan de opvolger van de Mégane II. Aandacht alom voor de nieuwste telg van de Renault familie. Desalniettemin wil Renault nog eenmaal de spotlights op de huidige generatie Mégane schijnen. Het Franse merk doet dit met een speciale RS-versie.

Kosten nog moeite
Renault heeft nog aardig wat tijd en moeite gestoken in het afscheidsnummer van de Mégane II. De R26.R is gebaseerd op een standaard RS (Renault Sport). Het 2.0 liter motorblok met 230 pk en 300 Nm koppel is hetzelfde gebleven, maar het gewicht is met 125 kg afgenomen. Het totale gewicht komt hierdoor op 1.235 kg. Om dit te realiseren heeft Renault de achterbank achterwege gelaten en de motorkap uit carbon vervaardigd. Tevens zijn de sportstoelen – met zespuntgordels - van dit lichte materiaal gemaakt. De achterruiten zijn van policarbonaat. Standaard is de R26.R voorzien van een rolkooi, maar een achterbank is als optie leverbaar. Door het lagere gewicht stormt de Mégane R26.R in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Eigenaren met een Audi S3 of zelfs een Porsche Cayman kunnen hun borst dus natmaken. De Mégane R26.R staat op zwarte of rode 18 inch metalen wielen en is waarschijnlijk beschikbaar in de lakkleuren zwart en wit. Het onderstel is anders afgestemd dan een standaard RS en de versnellingsbak heef kortere overbrengingsverhoudingen meegekregen.

Presentatie
De Renault Mégane R26.R wordt onthuld op de London Motorshow, welke 22 juli aanstaande plaatsvindt. Begin oktober kan men bestellingen plaatsen. De prijzen zijn op dit moment niet bekend, evenals de oplage.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS is zowel voor de borsten- als billenman

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.