Autonieuws

Alfa Romeo Spider Mille Miglia: zomers exclusief

De Mille Miglia wordt door fabrikanten aangegrepen om bijzondere versies van hun modellen te lanceren. Zo maakt Alfa Romeo ook graag gebruik van deze gelegenheid. De Alfa Romeo Mille Miglia is een feit. Met wel een heel exclusieve totale oplage van 11 exemplaren.

Tussen 1927 en 1957 werd de race over een afstand van 1.000 mijlen vierentwintig keer verreden. Hedendaags wordt het race-evenement - die start en finisht in Brescia - voornamelijk gereden als oldtimerrally. Het ronderecord staat op naam van Stirling Moss en navigator Denis Jenkinson. Zij legden met een Mercedes 300 SLR de 1.600 kilometers af in iets meer dan 10 uur. Een gemiddelde snelheid van 157 km/h. Waarschijnlijk een reden van Enzo Ferrari om de Mille Miglia te bestempelen als de beste autorace ter wereld.

Historische overwinningen
Alfa koppelt de gelimiteerde oplage van de Spider Mille Miglia aan elke overwinning die het merk behaalde in deze monumentale race. Als aandenken bevat iedere Spider Mille Miglia een zilverkleurig herdenkingsplaatje met details, zoals de winnende equipe van de - in het weergegeven jaartal - verreden race.

Afwerking
Het motorcompartiment herbergt een 260 pk sterke 3.2 liter V6-motorblok. Aandrijving vindt plaats op de voorwielen. Het Q2-systeem helpt de bestuurder niet teveel vermogen naar de wielen te sturen. Binnenin de Spider is het behoorlijk zwart. Rode stiksels onderbreken enigszins het donkere interieur. Het binnenwerk contrasteert daardoor uitstekend met de speciale rode carrosseriekleur ´Rosso 8C´. Het ‘Quadrifoglio’ klavertjevier logo op de voorschermen verraadt dat het hier iets speciaals betreft. Het typische logo wordt tegenwoordig ook nog regelmatig gebruikt op racewagens van Alfa Romeo.

Niet bij dealer
Kopers van de Alfa Spider Mille Miglia hoeven hiervoor geen bezoek te brengen aan de dealer. Wie één van de elf exclusieve wagens wil bezitten, moet zich haasten. Intekenen kan uitsluitend aan de finishlijn van de Mille Miglia. Prijzen zijn niet bekend.

Gerelateerde artikelen

‘170 pk voor toekomstige Alfa Romeo Spider’

Autonieuws
‘170 pk voor toekomstige Alfa Romeo Spider’
> Artikel lezen

Alfa Romeo en Mazda weiden uit over samenwerking

Autonieuws
Alfa Romeo en Mazda weiden uit over samenwerking
> Artikel lezen

Alfa Romeo en Mazda slaan de handen ineen

Autonieuws
Alfa Romeo en Mazda slaan de handen ineen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.