Autonieuws

Mazda2 en Mazda3 Olympia Sport

Mazda komt met drie gelimiteerde versies van de Mazda2 en Mazda3 op de markt. Onder de noemer “Olympia Sport” krijgt de koper van een Mazda2 of Mazda3 veel extra’s tegen een geringe meerprijs.

Met dit actiemodel speelt het Japanse merk - onder het thema “Mazda verklaart de Spelen geopend” - in op de komende Olympische Spelen in Beijing.

Mazda2 Olympia Sport
De Mazda2 Exclusive 1.3 S-VT met airconditioning dient als basis voor de Mazda2 Olympia Sport en is alleen als vijfdeurs verkrijgbaar in de lakkleuren True Blue of Briljant Black. Met een beperkte oplage van 250 stuks, krijgt de Mazda2 Olympia Sport een exclusief tintje. Voor een meerprijs van € 200,- is de Mazda2 Olympia Sport uitgerust met een in de carrosseriekleur gespoten GT-M sportgrille, 14 inch lichtmetalen wielen en S-VT badge op de achterklep. Zilveren accenten in het interieur moeten het sportieve gevoel versterken. De normale prijs voor dit pakket bedraagt € 1.090,-.

Mazda3 Olympia Sport
De Mazda3 Olympia Sport is gebaseerd op de Mazda3 Executive 1.6 S-VT of 1.6 CiTD en wordt in een gelimiteerde oplage verkocht van in totaal 300 exemplaren. Mazda hoopt van de hatchback 230 stuks te verkopen en van de sedan 70 stuks. De Mazda3 Olympia Sport kenmerkt zich door extra’s als Dynamic Stability Control en Traction Control. Een voorbumper, sportieve grille, achterlichten en achterspoiler uitgevoerd in GT-M trim onderscheidt een Olympia Sport van een normale Mazda3. Dit optiepakket kost normaal € 2.100,- maar Mazda biedt het nu aan voor slechts € 200,-. Een voordeel van € 1.900,-.

Mazda3 Olympia Sport Plus
Wil je de Mazda3 helemaal atletisch aankleden, dan kan men nog de keuze maken voor een Plus-versie. De Mazda3 is gebaseerd op de Executive 2.0 S-VT en er worden slechts 25 stuks van gemaakt. Bovenop het pakket van de Mazda3 Olympia Sport wordt de Plus voorzien van xenon-verlichting, lederen bekleding met stoelverwarming, Black-Out meters en 17 inch lichtmetalen velgen. Ook een licht- en regensensor ontbreken niet. Een Bose® geluidinstallatie (met zeven speakers en een subwoofer) voorziet de luisteraar voor mooie muziekklanken. Een 6 CD-wisselaar zorgt ervoor dat men niet continu hoeft te wisselen van CD’s. Het exterieur krijgt als toevoeging een GT-M achterbumper met bijpassende GT-M zij-skirts. Een getinte achterruit en achterramen maken het geheel af.

Prijzen
De Mazda2 Olympia Sport gaat € 14.995,- kosten. De Mazda3 Olympia Sport en Mazda3 Olympia Sport Plus wisselen voor respectievelijk € 22.995 en € 27.695,- van eigenaar.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.