Autonieuws

Weber Sportcars bouwt snelste sportauto

Met de ´Faster One´ heeft Weber Sportcars de snelste auto ter wereld gebouwd. De Faster One weet met zijn 900 pk sterke V8 in slechts 2,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van ruim 420 km/h te behalen. De prijs bedraagt bijna een miljoen euro.

De Bugatti Veyron wordt gezien als de snelste productieauto ter wereld, maar daar komt nu verandering in. Het Zwitserse Weber Sportcars stoot namelijk de Bugatti Veyron van zijn troon. Het zorgt ervoor dat de Weber een echte snelheidsduivel is, helaas is er niet veel aandacht aan het uiterlijk besteed. Vorm volgt functie lijkt het motto bij Weber. Onder de motorkap ligt een V8 die Weber heeft geleend van Corvette. De motor is voorzien van een dubbele turbo en levert een vermogen van 900 pk en een koppel van 1.050 Nm. Aangezien het gewicht is beperkt tot 1.100 kg weet de Weber Faster one in slechts 2,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op een allesverpletterende 420 km/h.

Miljoen euro
Weber gaat de Faster One in productie nemen. Wie bijna een miljoen euro overmaakt naar de Zwitsers mag zich de trotse bezitter noemen van de excentrieke supercar.

Gerelateerde artikelen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.