Autonieuws

BMW M1 Concept: Hommage aan de M1

De BMW M1 werd dertig jaar geleden gepresenteerd, en BMW viert dat met deze M1 Concept. Deze moderne interpretatie van de iconische sportauto M1 werd onthuld tijdens het Concours d´Elegance Villa d´Este en laat in vele opzichten overeenkomsten zien met de M1 van dertig jaar geleden.

Eind jaren ´70 presenteerde BMW de M1. De supersportauto was oorspronkelijk bedoeld om klanten weg te lokken bij onder meer Ferrari, Aston Martin en Lamborghini. De M1 werd aangedreven door een gemodificeerde zes-in-lijn benzinemotor waarmee de auto superprestaties wist te behalen. Het design was voorzien van de handtekening van ItalDesign-ontwerper Giorgio Giugiaro. Hij wist de M1 een zeer bijzonder design mee te geven.

Moderne interpretatie
Tijdens het Concours d´Elegance in het Italiaanse Villa d´Este lijken de tijden van weleer te herleven. Het evenement waarbij exlusieve klassiekers en moderne conceptcars samen komen is hét decor voor de presentatie van de moderne variant van de M1. Enige tijd geleden heeft BMW haar ontwerpafdeling de opdracht gegeven om een moderne interpretatie van de M1 te ontworpen. En dat is succesvol afgerond. De M1 Concept zoals die in Villa d´Este tentoongesteld werd draagt overduidelijk het DNA van zijn roemruchte voorganger. We zien de vierkante nieren aan de voorzijde, de wegklapbare koplampen en de opvallende achterzijde. Twee BMW logo´s op de achterschermen zijn eveneens kenmerkend voor de M1. De klassieke kleurstelling van de M1 kreeg een moderne tintje en werd vertaald in Liquid Orange.

Productieplannen onbekend
Over productieplannen wordt met geen woord gerept. Datzelfde geldt voor de prestaties van de auto. Vermoedelijk is de M1 niet eens uitgerust met een motor en gaat het hier puur om een design-conceptcar. Hoe dan ook, BMW laat met deze M1 Concept wel zien waartoe het designteam in staat is.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 8-serie Coupé lekt toch nog uit

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.