Autonieuws

Rolls-Royce Phantom Centenery

Rolls-Royce bestaat precies honderd jaar en het Engelse merk viert dit met een speciaal model van de Phantom: de Phantom Centenary. Dit superexclusieve model is in alle opzichten nog luxer en exclusiever dan alle andere Phantom´s.

Het is op 4 mei 2004 precies honderd jaar geleden dat Charles Rolls en Henry Royce elkaar hebben ontmoet en het merk Rolls-Royce tot stand hebben gebracht. Zij hebben samen één van de meest bekende en luxueuze automerken ter wereld opgebouwd en dat mag zeker gevierd worden. Rolls-Royce, een merk waarvan je geen actiemodel zou verwachten komt ter ere aan de heren Rolls en Royce toch met een speciaal model al mag het de naam actiemodel niet hebben. Nee geen hoge kortingen en ook geen gratis accessoires maar wel nog meer luxe dan een ´gewone´ Phantom al heeft. Reken er ook maar op dat je voor dit model nog flink extra neer moet leggen.

Herkenbaar is de Phantom Centeneray aan onder andere zijn rode accenten die de Rolls-Royce´s uit het begin stadium van het merk ook kenmerkten. Zo waren de vroegere Rolls-Royce´s uitgevoerd met rode merkschildjes welke later in zwart werden uitgevoerd. Bovendien is de kleur rood in meerdere details terug te vinden op de auto.

Dat is echter niet alles. Zo is de Phantom Centenery ook nog eens voorzien van speciale dorpellijsten en een chassisplaatje op de B-stijl. Verder is gekozen voor een bijzondere kleur genaamd Dark Curzon, die ook te zien was op de Rolls-Royce 100EX. Deze kleur is ook terug te vinden in het interieur op o.a. de bekleding. Verder is natuurlijk het nodige houtwerk en aluminium in het interieur aanwezig. Wat materialen betreft hebben ze nergens op bezuinigd. Er is gebruik gemaakt van het beste leer, het beste hout en de duurste soorten zilver en aluminium. Een goed voorbeeld hiervan is de Spirit of Ecstasy welke is gemaakt van massief zilver!

Al met al kun je zeggen dat de Phantom Centenery nog een overtreffende trap is van de ´gewone´ Phantom en door zijn oplage van 35 stuks één van de meest exclusieve automobielen ter wereld is.


 

Gerelateerde artikelen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.