Autonieuws

De Dodge Challenger komt naar Europa!

Dodge heeft zich bedacht en haalt de Challenger toch naar Europa. Voornamelijk gestuurd door de sterke aandrang van een serieuze groep liefhebbers uit onder meer Nederland en Duitsland heeft Dodge zich genoodzaakt gezien de auto naar Europa te halen. En terecht!

In februari dit jaar presenteerde Dodge het productiemodel van de Challenger. In het persbericht dat door de importeur werd verstuurd stond de zinsnede ´en dan het slechte nieuws: de Dodge Challenger komt niet naar ons land´. En dat maakte vele bozen tongen los. Op diverse fora werd driftig gemopperd en ook bij de dealers werd geklaagd over het feit dat de Challenger bij ons niet leverbaar zou worden. Volgens velen is de Challenger namelijk de ultieme Dodge. Het is ook Thomas Hausch, Vice President International Sales van Chrysler LLC niet ontgaan dat er in Europa en dan met name in Duitsland en Nederland een dusdanig grote belangstelling voor de Challenger is, die export rechtvaardigt. Het besluit is dan ook genomen; de Challenger komt wel naar Europa!

Klassiek en modern
De Challenger biedt een spannende mix van klassiek en modern design. Klassieke elementen zijn de brede grille, de forse wielkasten en de ‘knik’ ter hoogte van de achterspatborden. Het interieur is grotendeels in zwart uitgevoerd en de stoelen zijn bekleed met leer waarbij oranje accenten voor een spannende afwisseling zorgen. Leuk is ook de 0-100/100-0 meter op het dashboard en de G-krachten teller.

V8 met 425 pk
Onder de motorkap ligt een typisch Amerikaanse krachtbron waarbij de term ´there is no substitute for cubic inches´ op en top geldt. De motor meet een inhoud van 6.1 liter en de V8 ontwikkelt daarmee een vermogen van 425 pk. Uiteraard wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen. De onafhankelijke wielophanging rondom, het sperdifferentieel, de ESP met sportafstelling en het Brembo remsysteem staan garant voor sportiviteit van een hoog niveau.

Prijs nog niet bekend
Nog dit jaar komt de Dodge Challenger naar Europa. Aangezien het nieuws nog maar net bekend is heeft de importeur nog niet de mogelijkheid gehad de prijs te bepalen. Dat nieuws volgt later.

Gerelateerde artikelen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

707 pk voor Dodge Challenger SRT Hellcat!

Autonieuws
Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Dagelijkse dosis benzine met 2015 Dodge Challenger

Fotogalleries
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.