Autonieuws

Christijan Albers domineert op Estoril

Christijan Albers was op Hockenheim al goed bezig, op het circuit van Estoril heeft de Nederlander bewezen dat hij vorig jaar niet voor niets tweede mocht worden. Hij pakte glansrijk de overwinning.

Zoals Ekstrom de qualifying domineerde, regeerde Christijan Albers op het 4.183 km lange circuit van Estoril. In het bijzijn van 20.000 toeschouwers maakt de Nederlander een goede start mee en was in staat om de Audi´s van Kristensen en Tomczyk te verschalken. Door een betere pitstop-strategie dan Scheider, weet de 25-jarige Nederlander de Duitser te passeren en vindt direct aansluiting bij de kop, bestaande uit Garry Paffet en Mattias Ekstrom.

Nu heeft Albers reeds in Hockenheim ten toon gespreid dat buitenom inhalen niet tot het rijk der fabelen behoort, maar de mannier waarop de Larenaar, Paffet en Ekstrom vanmiddag verschalkt heeft, is werkelijk waar een dikke tien met een goud randje. Bij het aanremmen van de eerste bocht in ronde negen, ziet Christijan de mogelijkheid om beide heren buitenom in te halen. Albers: "Paffet remde voor bocht 1, een fractie van een seconde eerder, waardoor ik moest uitwijken. Doordat ik wist dat er genoeg rubber in de bocht lag, had ik alsnog een goed remmoment en kon vervolgens Garry en Mattias passeren". De ronde daarop moest de 23-jarige Paffet met een nog onbekend probleem richting pits en verliest hierdoor teveel tijd. Uiteindelijk zal hij de wedstrijd nog wel uitrijden maar komt niet verder dan positie dertien en scoort nul punten.

Met nog een dikke dertig ronde te gaan had de de 25-jarige Zweed een doel voor ogen, en dat was zijn verloren plaats wederom op te eisen. Het verschil zal tot op de finishlijn niet groter worden dan 0.652 seconde. In respectievelijk ronde 27 en 35 haalde Mattias alles uit de kast om de Mercedes coureur te verschalken. Beide keren lukt het bijna, echter kon de Nederlander niets anders doen dan zeer defensief rijden en zijn leidende positie niet te verliezen. Ekstrom: "Ondanks dat ik twee keer heel dichtbij was om hem in te halen, smeet Christijan de deur dicht. Fair gereden, in zijn positie had ik precies hetzelfde gedaan".

Derde plaats was voor Abt youngster Martin Tomczyk. Voor het eerst in zijn carriere mocht de Duitser de derde plek beklimmen op het podium. Na een zeer solide start is hij in staat om vanaf ronde negen positie vier te consolideren en als dan de nummer drie, Timo Scheider terugvalt, doorschuift naar positie drie. Voorheen had hij de reputatie zeer snel te zijn in een ronde, maar maakte hij tijdens wedstrijden teveel fouten en was te vaak betrokken bij schermutselingen waardoor hij de titel van brokkenpiloot kreeg toebedeeld. Het lijkt erop dat de Audi coureur zich heeft los gemaakt van de titel want reeds na twee wedstrijden staat hij vierde in het kampioenschap met 10 punten.

DTM veteraan Schneider had helaas niet zoveel geluk met zijn pitstopstrategie, en zit het grootste gedeelte vast in verkeer. De direct concurrent van Albers finished als vijfde en scoort daarmee zijn eerste vier punten voor 2004.

Helaas heeft Jeroen Bleekemolen niet de wedstrijd kunnen rijden die we gehoopt hadden. Zijn achtiende startplaats moet hij direct inleveren bij de start en bij doorkomst van de eerste ronde ligt hij helaas op de laatste positie. Door pech van andere coureurs finished hij als negentiende op dik anderhalve minuut van de winnaar. Dat de Astra V8 van de Nederlander genoeg potentie heeft om te kunnen scoren hebben we allang gezien, echter heb je ook nog eens dat extra beetje geluk nodig om het verhaal compleet te maken. Helaas was dat dit weekend niet het geval voor Jeroen, maar zijn er gelukkig nog acht wedstrijden te gaan, waarbij alles mogelijk is.

1 Chr. Albers  Vodafone DCB AMG Mercedes  1:00:22.163 
2 M. Ekstrom  Audi Sport Team Abt  +0:00.652 
3 M. Tomczyk  Audi Sport Team Abt  +0:03.898 
4 T. Kristensen  Audi Sport Team Abt Sportsline  +0:05.101 
5 B. Schneider  Vodafone DCB AMG Mercedes  +0:06.036 
6 T. Scheider  OPC Team Holzer  +0:09.467 
7 J. Alesi  HWA AMG Mercedes  +0:10.032 
8 L. Aiello  OPC Team Phoenix  +0:33.985 
9 P. Dumbreck  OPC Team Phoenix  +0:36.281 
10 Chr. Abt  Audi Sport Team Abt Sportsline  +0:46.048 
11 E. Pirro  Infineon Joest-Audi  +0:46.981 
12 H.H. Frentzen  OPC Team Holzer  +0:52.144 
13 G. Paffett  HWA AMG Mercedes  +0:55.512 
14 S. Mucke  Persson AMG-Mercedes  +0:58.199 
15 F. Biela  Infineon Joest-Audi  +1:00.090 
16 M. Reuter  OPC Team Holzer  +1:00.822 
17 M. Winkelhock  Rosberg AMG Mercedes  +1:05.732 
18 B. Maylander  Sonax Darkdog AMG-Mercedes  +1:16.170 
19 J. Bleekemolen  OPC Euroteam  +1:35.207 
20 M. Fassler  OPC Team Phoenix  +6 ronden 
21 J. Janis  Rosberg AMG Mercedes  +28 ronden 

Met dank aan Polepostion.nl

Gerelateerde artikelen

Nieuwigheden voor Mercedes GLC op stapel

Spyshots
> Artikel lezen

Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig

Autonieuws
Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.