Autonieuws

Elektrische Tesla Roadster naar Europa

De elektrisch aangedreven Tesla Roadster komt naar Europa. De Amerikaanse sportauto wordt aangedreven door een elektromotor en behaalt daarmee fantastische prestaties. Het Amerikaanse Tesla Cars verwacht dat de Roadster ook in Europa populair kan worden.

De elektrische auto begint langzaam maar zeker toe te treden tot het straatbeeld. Na vele conceptcars zien we nu ook op diverse beurzen nagenoeg productierijpe auto´s. Zo presenteerde Venturi een aantal jaren geleden de Fetish, komt Citroen met een Berlingo Eleqtrique en is dit jaar in Amerika gestart met de productie van de Tesla Roadster.

Fantastische prestaties
De Tesla Roaster is een sportieve open auto die enkel door een elektromotor wordt aangedreven. De motor maakt het mogelijk om in slechts 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Daarmee is deze elektromotor sneller dan menig sportauto met een hoogtoerige V8 onder de kap.

Komst naar Europa in 2009
In de Verenigde Staten is de Tesla Roadster al succesvol. Er zijn inmiddels ruim 1.000 orders getekend en elke maand weet Tesla 100 exemplaren te produceren. De fabrikant denkt ook in Europa (en dan voornamelijk Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Denemarken) de markt te kunnen veroveren. In deze landen wordt het rijden van een milieuvriendelijke auto immers gestimuleerd. De Tesla Roadster zal vanaf het voorjaar van 2009 in Europa leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Ontslagronde bij Tesla: zo'n 10% personeel eruit

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlandse coachbuilder bouwt Tesla Model S Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.