Autonieuws

Officieel: Facelift Mercedes A-klasse

De Mercedes A-klasse heeft een facelift ondergaan. De vernieuwde A-klasse is aan de buitenzijde gemakkelijk herkenbaar aan het nieuwe front en de gewijzigde achterzijde. Onderhuids vinden we tal van brandstofbesparende maatregelen. De vernieuwde Mercedes A-klasse is nog voor de zomer leverbaar.

De A-klasse heeft een minder subtiele facelift ondergaan dan bijvoorbeeld de CLS, ML-klasse en B-klasse. Door de compleet nieuwe koplampen, de gewijzigde grille en de andere voorbumper krijgt het front een dynamischer uitstraling. Ook aan de achterzijde werden de lichtunits opnieuw getekend en monteert Mercedes voortaan een andere bumper. Het geheel maakt de A-klasse wat sportiever. In het interieur zijn betere materialen toegepast en enkele kleine details gewijzigd.

Brandstofbesparing
Net als bij de nieuwe B-klasse zal ook de A-klasse worden voorzien van brandstofbesparende maatregelen. Het motorengamma van de vernieuwde A-klasse is over de gehele linie 8 procent zuiniger geworden. Opvallend zijn de A 160 CDI BlueEfficiency, de A 150 BlueEfficiency en de A 170 BlueEfficiency. De A 160 CDI BlueEfficiency is opvallend zuinig en neemt genoegen met 4,5 l/100 km. De 82 pk sterke dieselmotor is zo zuinig dankzij een geoptimaliseerde aerodynamica, een verlaagd onderstel en een speciale generator die de elektriciteit opwekt. De A 150 en A 170 zijn eveneens voorzien van BlueEfficiency-maatregelen. Mercedes voegt daar voor deze twee benzinemodellen ook een start-/stopfunctie aan toe die vooral in stadsverkeer aanzienlijk brandstof moet besparen. Het resultaat is een verbruik van 5,8 l/100 km voor de A 150.

Parking Assist
Net als de B-klasse zal de A-klasse ook leverbaar worden met een parkeerassistent. Dit systeem meet door middel van ultrasone sensoren parkeerplaatsen op. De bestuurder krijgt een seintje als een geschikt plekje is gevonden. Als hij/zij vervolgens de achteruitversnelling inschakelt, de parkeerplaats bevestigt en het gaspedaal indrukt, dan neemt het systeem de besturing over en manoeuvreert de A-Klasse volautomatisch in de vrije ruimte. De bestuurder hoeft alleen nog maar gas te geven en te remmen.

3- en 5-deurs
Nog voor de zomer staat de vernieuwde Mercedes A-klasse bij de dealers. De auto is leverbaar als 3- en 5-deurs model. De belangrijkste vernieuwingen zijn te vinden aan de buitenzijde en op het gebied van brandstofbesparing. De A-klasse is daarmee weer geheel bij de tijd.

Gerelateerde artikelen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend

Autonieuws
Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.