Autonieuws

Nieuwe supercar: Saleen S5S Raptor met 650 pk

Het Amerikaanse Saleen presenteerde in New York de Saleen S5S. De nieuwe supersportauto bevindt zich momenteel nog in de fase van conceptcar, maar zal binnen twee jaar productierijp zijn. Onder de motorkap schuilt een V8 met een vermogen van maar liefst 650 pk waardoor deze S5S Raptor zich kan meten met de snelste sportauto´s ter wereld.

Saleen heeft de afgelopen 25 jaar in de Verenigde Staten naam gemaakt met het tunen van Ford Mustang´s. Maar het voor ons meest bekende hoofdstuk in de geschiedenis van de tuner is de presentatie van een eigen sportauto. In 2000 kwam de Saleen S7 op de markt, de allereerste sportauto die door de tuner geheel zelfstandig ontwikkeld was. Daarmee verschoof de focus van Saleen enigzins. Waar het bedrijf voorheen enkel een tuner was, werd het nu ook een fabrikant van sportauto´s. Om de almaar sterker wordende concurrentie aan te kunnen presenteerde Saleen in 2005 een twin-turbo versie van de S7. Zijn DNA: 750 pk, 949 Nm en een 0-100 km/h acceleratie in 2,8 seconden!

650 pk sterke V8
Op de New York International Auto Show onthulde Saleen een volgend hoofdstuk in haar supercarboek. Met de S5S Raptor wil de Amerikaanse sportautobouwer een betaalbare sportauto aan gaan bieden met ongekende prestaties. De S5S Raptor is grotendeels opgetrokken uit carbon en is daardoor relatief licht. Onder de motorkap ligt een 5.0 liter V8 met een vermogen van 650 pk. Daarmee moet het mogelijk zijn om in minder dan 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren en een topsnelheid van meer dan 300 km/h te accelereren.

Over twee jaar in productie
De komende twee jaar wil Saleen de auto productierijp gaan maken. Officieel is deze S5S Raptor zoals die in New York is gepresenteerd nog een conceptcar. Saleen wil een prijskaartje van minder dan 200.000 dollar aan de auto gaan hangen. Gezien de exclusiviteit en de prestaties van deze supercar is dat relatief goedkoop.

Gerelateerde artikelen

Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel

Autonieuws
Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.