Autonieuws

Vernieuwde Mercedes B-klasse

De Mercedes B-klasse heeft een optische en technische facelift ondergaan. De vernieuwde B-klasse is herkenbaar aan een vernieuwde voor- en achterzijde en wordt gekenmerkt door brandstofbesparende maatregelen. Tegertijd presenteert Mercedes een B-klasse op aardgas en een geavanceerde parkeerassistent.

De Mercedes B-klasse is sinds de zomer van 2005 op de markt. Sinds die tijd zijn er ruim 325.000 exemplaren van verkocht. Om het succes op peil te houden heeft de auto een facelift ondergaan. Aan de voor- en achterzijde zien we een nieuwe bumper en bovendien monteert Mercedes een andere grille, aangepaste motorkap en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur zijn de gebruikte materialen van een hogere kwaliteit en is er een ander soort aluminium gebruikt voor een sportieve look.

Zuiniger
Door finetuning van zowel de benzine- als de dieselmotoren, zijn alle nieuwe B-Klasse-modellen zuiniger dan hun voorgangers. De B 180 CDI en en B 200 CDI noteren zelfs een verbruiksvermindering van 7%. Dat leidt voor de B 180 CDI tot een actieradius van meer dan 1.000 kilometer op een volle tank (54 liter). Vanaf dit najaar zijn de B 150 en B 170 ook leverbaar in BlueEFFICIENCY-uitvoering. Deze benzinemodellen beschikken over een ECO start/stop systeem. Dit schakelt de motor uit als de bestuurder de versnellingsbak in neutraal zet en tegelijkertijd de rem intrapt. Zodra de bestuurder ontkoppelt of het rempedaal loslaat, start de motor weer. De besparing kan oplopen tot 9%.

Aardgas
Nieuw in het gamma is de B 170 NGT BlueEFFICIENCY. NGT staat voor Natural Gas Technology. Daarmee is dit model geschikt voor het gebruik van benzine en aardgas. Deze versie heeft naast een benzinetank ook vijf gastanks, met een gezamenlijke inhoud van 16 kg. Dat is voldoende om de actieradius met 300 kilometer te verlengen tot meer dan 1.000 kilometer. Het gemiddelde benzineverbruik van de B 170 NGT BlueEFFICIENCY bedraagt 7,3 l/100 km en het gasverbruik 4,9 kilogram/100 km. De bestuurder kan via een knop op het stuur kiezen welke brandstof de auto gebruikt. De overgang van benzine naar aardgas en vice versa verloopt zeer soepel. Het gebruik van aardgas biedt grote voordelen. Als het gemiddelde aardgasverbuik wordt omgerekend naar het equivalent voor benzine, dan is de brandstofprijs per kilometer beduidend lager. Bovendien zorgt aardgas door een schonere verbranding. De CO2-uitstoot van de B 170 NGT BlueEFFICIENCY bedraagt 135 g/km, 17% minder dan van de uitsluitend door benzine aangedreven B 170. Door de gastanks bedraagt de inhoud van de bagageruimte 422 in plaats van 550 liter.

Parking Assist
Een compleet nieuwe optie is de Parking Assist. Dit systeem meet door middel van ultrasone sensoren parkeerplaatsen op. De bestuurder krijgt een seintje als een geschikt plekje is gevonden. Als hij/zij vervolgens de achteruitversnelling inschakelt, de parkeerplaats bevestigt en het gaspedaal indrukt, dan neemt het systeem de besturing over en manoeuvreert de B-Klasse volautomatisch in de vrije ruimte. De bestuurder hoeft alleen nog maar gas te geven en te remmen.

Juni
De vernieuwde Mercedes B-klasse zal vanaf juni bij de Mercedes-dealers staan. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.