Autonieuws

Grondige facelifte Hyundai Matrix

De Hyundai Matrix heeft een grondige facelift ondergaan. De huidige Matrix rijdt alweer sinds 2002 rond op de Europese wegen dus een facelift kwam niets te vroeg. Voornamelijk het front van de auto is grondig aangepast.

De ontwerpers hebben er voor gezorgd dat de vernieuwde Matrix veel duidelijker binnen de Hyundai-familie past dan voorheen. Zo zijn er diverse stijlelementen van de i10 en i30 terug te vinden. Vooral de neus is goed bijgeschaafd, hij lijkt een stuk boller en ronder vormgegeven. Aan de achterzijde zijn weinig wijzigingen te vinden, net als in het interieur van de auto.

Motorenpalet
De vernieuwde Matrix zal leverbaar worden met drie motoren. De twee benzinemotoren zijn een 1.6 liter met 103 pk en een 123 pk sterke 1.8 liter. Ook is er één diesel beschikbaar; de 1.5 CRDi die 110 pk levert. Alle drie de motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak, beide benzinemotoren worden ook leverbaar met een viertraps automaat. Of de importeur ook alle varianten naar ons land haalt in nog niet duidelijk.

In juli bij de dealers
De nieuw vormgegeven Matrix staat vanaf juli in de showrooms. De prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen vermoedelijk gelijk blijven of licht toenemen. De gefacelifte Matrix moet waarschijnlijk nog tot 2011 mee, wanneer zijn opvolger het stokje overneemt.

Gerelateerde artikelen

Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix

Autonieuws
Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.