Autonieuws

Magna Steyr MILA Alpin: mini-SUV

Het Oostenrijkse Magna Steyr presenteerde op de Autosalon van Geneve een conceptcar genaamd MILA Alpin. De compacte off-roader is speciaal ontworper voor de intergratie van diverse typen van alternatieve aandrijfmogelijkheiden.

Het Oostenrijkse Magna Steyr is specialist als het gaat om vierwielaangedreven auto´s. Het bedrijf is dan ook verantwoordelijk voor diverse innovatieve concepten op dit gebied. Bovendien verzorgt Magna Steyr de productie van onder meer de Jeep Grand Cherokee voor de Europese markt. Om het merk wat meer op de voorgrond te brengen presenteert Magna Steyr al jaren conceptcars. Hiermee laten ze zien waartoe ze in staat zijn.

Mini-SUV met maxi-prestaties
Magna Steyr komt inmiddels met hun derde conceptcar in de MILA familie (Magna Innovation Lightweight Auto). De Aplin is een off-roader die naast prima terreincappaciteiten ook goed op asfalt uit de verf komt. De mini-SUV is volgens Magna Steyr in staat om hellingen van maximaal 45 graden te beklimmen. Verder helpt ook de hoge bodemvrijheid voor goede prestaties in het terrein.

Hybride krachtbron
Maar niet de terrein of rij-eigenschappen van de Alpin zijn de belangrijkste punten, dat is de alternatieve aandrijflijn van de auto. De Alpin heeft namelijk een hybride krachtbron die als brandstof aardgas gebruikt. Naast de milieubewuste motor is er ook gebruik gemaakt van lichtgewicht materialen om de uitstoot nog verder te verminderen. Dit zou onder de 100 gram CO2 per kilometer moeten blijven.

Productiekansen
De MILA Alpin is zo ontworpen dat slechts een minimaal aantal machines nodig zijn voor de productie. Dit scheelt namelijk veel geld in de aanschaf van productiemiddelen. Of er productiekansen zijn voor de Alpin laat Magna Steyr in het ongewis. Maar afgaande op vorige conceptcars zal ook de Alpin bij een concept blijven. Mogelijk gaan we in de toekomst wel onderdelen van de auto terugzien in productiemodellen.

Gerelateerde artikelen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.