Autonieuws

Skoda Superb GreenLine: 5,1 l/100 km

De GreenLine-serie van Skoda wordt uitgebreid met de Superb GreenLine. De compleet nieuwe Superb zal daarmee direct vanaf de verkoopstart leverbaar zijn als GreenLine. Voor een auto van dit formaat is een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 opvallend netjes te noemen.

Het GreenLine-label van Skoda valt te vergelijken met het BlueMotion-label van Volkswagen. Dankzij diverse aanpassingen aan bestaande modellen is een gunstig verbruik te realiseren. In het geval van de nieuwe Superb hebben de maatregelen geleid tot een verbruik van 5,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 136 g/km. De 1.9 liter TDI-motor onder de kap is goed voor een vermogen van 105 pk.

Aanpassingen
Om tot dit gunstige verbruik te komen werden tal van maatregelen genomen. De aërodynamica werd verbeterd, de auto werd verlaagd en er werden banden met een lagere rolweerstand gemonteerd. Verder werd ook de motor aangepast, de versnellingsbakverhoudingen werden verlengd en er werd gewicht bespaard.

Onderdeel van het gamma
De nieuwe Skoda Superb komt in het najaar van 2008 op de markt. De Superb GreenLine zal direct deel uitmaken van het leveringsgamma.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.