Autonieuws

Kia eco_cee’d: de groene Cee’d

Kia presenteerde in Geneve maar liefst twee eco_cee’d varianten. Het betreft een eco-versie van de vijfdeurs Cee’d en van de driedeurs pro_cee’d. Met de eco_cee’d haakt Kia in op de trend van milieuvriendelijker dieselauto’s.

BlueMotion van Volkswagen, EcoNetic van Ford, EcoMotive van Seat en GreenLine van Skoda, het zijn allemaal labels voor zuinigere en schonere dieselauto’s. Kia haakt in op deze trend met de presentatie van een tweetal eco-modellen op basis van de Cee’d. De eco_Cee´d in driedeurs-trim debuteerde vorig najaar al, maar de vijfdeurs versie is een primeur. Met deze modellen wil Kia een lager brandstofverbruik en een verminderde emissie laten zien. Maar dat alles wel bij gelijkblijvende prestaties.

Tal van aanpassingen
Het brandstofverbruik is verbeterd (slechts 3,9 liter/100 km) en de C02-emissie is teruggebracht naar slechts 104 g/km (een verlaging van 17%) voor de pro_cee’d en naar 106 g/km voor de cee’d vijfdeurs. Dat alles is te danken aan tal van maatregelen die Kia heeft doorgevoerd. Zo werd de aërodynamica van de carrosserie verbeterd door de grille grotendeels dicht te maken, de bodem aan te passen en de auto te verlagen. Ook banden met een lagere rolweerstand hebben hun steentje bijgedragen. Verder zien we een geoptimaliseerde motor, langere verhoudingen van de versnellingsbak, een start-/stopsysteem en een schakelindicator op het dashboard.

Nog dit jaar in productie
Kia laat weten dat tal van deze maatregelen tegen het einde van dit jaar al worden doorgevoerd op de productie-Cee’d. Het lijkt er daarmee op dat Kia veel van de maatregelen standaard gaat leveren zoals BMW dat met haar EfficientDynamics-programma doet. Bij veel andere fabrikanten moet bewust gekozen worden voor bijvoorbeeld een BlueMotion- of een EcoNetic-model.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.