Autonieuws

Seat SportCoupé Bocanegra: voorbode nieuwe Ibiza

Seat toont op de Autosalon in Geneve een conceptcar van de toekomstige Ibiza. De wagen krijgt de naam SportCoupé ‘Bocanegra’ mee en geeft volgens Seat duidelijk een indruk van de op stapel staande nieuwe Ibiza.

‘Bocanegra’ betekent letterlijk ‘zwarte mond’ en die naam is toepasselijk gekozen voor de conceptcar. Door de bovenste helft van het front te voorzien van een donkere Perspexafwerking krijgt de wagen een agressief front. Volgens Luc Donckerwolke, Chief Designer van Seat, wekt het design van de wagen direcht intense emoties op. Dat is zeker niet gelogen, want met zijn scherpe lijnen en vouwen ziet de auto er krachtig uit.

LED-verlichting
Aan de voorzijde van de auto trekt het donkere gedeelte de meeste aandacht. Door het contrast tussen dit gedeelte en de rest van de koets komen de koplampen gevaarlijk over. Mede door gebruik van de LED-verlichting zorgt het voor een sportief geheel. Aan de zijkant van de wagen zien we veel duidelijke vouwen lopen die de auto een kleine wigvorm geven. De achterste lijn aan de zijkant zorgt ervoor dat de auto heupen krijgt zodat de achterkant ‘dikker’ overkomt. Hier vinden we centraal ook weer een zwart stuk wat ook ruimte biedt aan de uitlaat. De vier meter lange ‘Bocanegra’ is voorzien van grote 19 inch wielen die het geheel afmaken.

Zeventraps DSG
Binnenin de wagen zien we een strak dashboard waar volgens de ontwerpers van Seat de ruimte goed samen gaat met de functionele en praktische elementen. Opvallend zijn de ventilatieopeningen die voorzien zijn van een metallic gaaswerk dat naast een sportieve uitstraling ook functioneel is. In de uitstroomopeningen reguleert en dirigeert dit gaas de luchtstroom samen met de bestaande onderdelen door in een conische opstelling te bewegen. Het afgevlakte stuur geeft de sportieve aspiraties van de auto weer, net als de flippers erachter die gekoppeld zijn aan de zeventraps DSG-versnellingsbak.

Ibiza komt in 2009
Onder de motorkap van de SportCoupé ‘Bocanegra’ ligt de 1.4 twin-turbo benzinemotor met TSI-technologie. Samen met het het ‘Agile Chassis’ van Seat moet het weggedrag precies en sportief worden. Dat de ‘Bocanegra’ een duidelijke hint is naar de nieuwe Ibiza is duidelijk. Hoe deze er definitief uitkomt te zien heeft nog wat geduld nodig. De nieuwe Ibiza in 3-deurs trim komt pas in 2009. Het 5-deurs staat echter rond de zomer al bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.