Autonieuws

Lichte facelift voor de Hyundai Sonata

Hyundai heeft in Geneve de licht gefacelifte Sonata onthuld. De Sonata krijgt een nieuw gezicht en verbeterde techniek mee. Ook het interieur van de auto is aan veranderingen onderhevig.

Sinds 1988 rijdt de Sonata al rond op deze aardbol. In Geneve is nu de zesde uitgave van de Zuid-Koreaan onthuld. Hyundai wijzigde de Sonata aan de buitenkant minimaal. Zo zien we nieuwe koplampen, een nieuwe grille, nieuwe lichtmetalen wielen, een nieuwe achterbumper en gewijzigde achterlichten. De echte wijzigingen zijn te vinden aan de binnenkant, aldus Hyundai. Zo vinden we hier een volledig nieuw dashboard, nieuw ontworpen tellers en klokken en een nieuwe middenconsole.

Nieuwe motoren
Naast optische wijzigingen kreeg de wagen ook een aantal technische wijzigingen mee. Zo krijgt de Sonata de nieuwe(Series II Theta-)motoren met dubbele variabele kleptiming. Deze nieuwe motoren leveren volgens Hyundai niet alleen meer kracht, maar zijn ook zuiniger. De 2.0 viercilinder benzinemotor in de Sonata levert nu 164 pk (was 145 pk). Het vermogen van de 2.4i benzinemotoren is gestegen van 161 naar 174 pk. De 3.3i V6-benzinemotor levert nu zelfs 250 pk (was 235 pk). Het vermogen van de 2.0 CRDi-dieselmotor is gestegen van 140 pk naar 151 pk. De nieuwe Hyundai Sonata kan afhankelijk van de versie geleverd worden met een vier- of vijf trapsautomaat of een handgeschakelde vijf- of zesversnellingstransmissie.

Gerelateerde artikelen

Hyundai i40 gespot tijdens fotosessie

Spyshots
Hyundai i40 gespot tijdens fotosessie
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Sonata laat zich betrappen

Spyshots
Nieuwe Hyundai Sonata laat zich betrappen
> Artikel lezen

Enorme sprong voorwaarts voor Hyundai Sonata/i40

Autonieuws
Enorme sprong voorwaarts voor Hyundai Sonata/i40
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.