Autonieuws

Uitgelekt: Bentley Zagato GTZ in Genève

In Genève presenteert Zagato een op de Bentley Continental GT Speed gebaseerde supercar. De auto is door de Italiaanse ontwerpstudio voorzien van een eigen gezicht en een kenmerkende achterzijde. Wat een grote primeur had moeten worden tijdens de persdagen is inmiddels geen geheim meer.

De Italiaanse carrosseriebouwer en designstudio Zagato zal in Genève wederom een unieke auto presenteren. De auto is gebaseerd op een bekend sportauto en daarmee is Zagato goed bekend. Het is namelijk niet voor het eerst dat een dergelijk concept wordt gepresenteerd. Zo presenteerde Zagato eerder al de Ferrari 575GTZ, een exclusieve Ferrari die in opdracht van een Japanse klant werd ontwikkeld. Bovendien stond Zagato garant voor het design van de Spyker C12 Zagato en heeft het bedrijf al diverse Aston Martin´s naar eigen hand vormgegeven. Meest recent is behalve de samenwerking met Bentley ook de hergeboorte van Diatto, een merk dat tientallen jaren geleden ten onder ging.

Zagato-handtekening
In Genève is het de Continental GT Speed die een Zagato-behandeling gekregen heeft. Altijd kenmerkend voor de Italiaanse ontwerper is de achterzijde. De vorm van de achterlichtunits en ook de typische vorm van de achterruit en de kofferbak dragen zijn handtekening.

Meer informatie in Genève
Op de Autosalon van Genève zal de auto officieel worden gepresenteerd. Meer informatie zal dan ook bekend worden gemaakt evenals uitgebreide beeldmateriaal.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.