Autonieuws

Eerste beelden nieuwe Volkswagen Scirocco

De Volkswagen Scirocco herleeft en zal in Genève zijn werelddebuut beleven. Na bijna 20 jaar langzaam te zijn uitgestorven brengt Volkswagen daarmee de naam weer tot leven. Volkswagen had de onthulling graag volgende week in Genève plaats willen laten vinden, maar helaas is het eerste beeldmateriaal alweer uitgelekt.

Tot begin jaren ´90 werd bij Volkswagen de Scirocco geproduceerd. De auto was zijn tijd vooruit, want zowel van een hatchback als van een coupé was niet echt te spreken. De zogenaamde crossover is heden ten dage zeer modern en het is voor Volkswagen dan ook een goed moment om de Scirocco nieuw leven in te blazen. In 2006 presenteerde men dan ook de Iroc Concept op de Autosalon van Parijs. De sportieve VW werd enthousiast ontvangen en het productiestadium leek niet ver weg. Twee jaar later - in het najaar van 2008 - zal de nieuwe Scirocco dan ook bij de dealers staan.

Sportieve front verdwenen
De basiskenmerken van het design van de Scirocco verschillen nauwelijks met de Iroc Concept. Daarmee kan de Scirocco worden gezien als een concurrent voor onder meer de Volvo C30, maar feitelijk ook voor de Audi A3, BMW 1-serie en Mercedes CLC. Aangezien Volkswagen de Scirocco als een sportieve hatchback positioneert is het wat negatief gesteld een aangepaste Golf GTI. Dat komt onder meer door het feit dat zijn front niet van de conceptcar is overgenomen, maar een nieuw gezicht heeft gekregen. En dat is jammer want de Scirocco heeft daarmee een minder opvallend en onderscheidend karakter.

Motorengamma
Het motorengamma zal bestaan uit krachtige benzine- en dieselmotoren. De basismotor 1.4 TSI zal leverbaar worden met 122, 140 en 170 pk. Daarboven vinden we de 2.0 TFSI (200 pk) die we ook uit de Golf GTI kennen. Het dieselgamma bestaat naar verwachting uit een 140 en 170 pk sterke 2.0 TDI. Naast de handgeschakelde versnellingsbakken levert Volkswagen veel van de modellen ook in combinatie met een DSG-automaat. Van een echt topmodel zoals een Scirocco R32 wordt nog met geen woord gerept. Maar wie weet...

Meer informatie volgt...
Op de eerste persdag van de Autosalon van Genève (4 maart) zal Volkswagen de auto officieel onthullen. Dan kunnen we u ook de eerste details melden inclusief de specificaties en meer fotomateriaal. Wij houden u op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend

Autonieuws
Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend
> Artikel lezen

Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80

Autonieuws
Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80
> Artikel lezen

Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland

Autonieuws
Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland
> Artikel lezen

Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco

Spyshots
Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco
> Artikel lezen

Opgefriste Volkswagen Scirocco gepresenteerd

Autonieuws
Opgefriste Volkswagen Scirroco gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.