Autonieuws

Nieuwe V8 voor Morgan Aero

De Morgan Aero 8 is de lichtste V8 sportauto ter wereld. In 2008 staat de Aero 8 bij Morgan in het teken van een compleet nieuwe 4.8 liter V8. De motor is afkomstig van BMW en brengt de prestaties van de Aero 8 naar een nog hoger niveau.

De Britse sportautobouwer Morgan heeft een bijzondere status in de autobranche. Er zijn maar weinig fabrikanten die dergelijke bijzondere producten vervaardigen en nog steeds hun hoofd boven water houden. Morgen doet het wat dat betreft zeer goed. Alleen van de Aero 8 al worden er dit jaar maar liefst 140 geproduceerd. En dat is veel voor een fabrikant van dit formaat.

Nieuwe V8 met 367 pk
De ontwikkelingen bij Morgan staan ook niet stil. De Britten leveren de auto vanaf heden met een compleet nieuwe 4.8 liter V8 die afkomstig is van BMW. De motor ontwikkelt 13% meer vermogen dan zijn voorganger en komt uit op 367 pk. Dat moet voldoende zijn om in 4,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid van 270 km/h te behalen. Deze fantastische specificaties dankt de Aero 8 vooral aan zijn relatief lage gewicht waardoor een vermogen-/gewichtsverhouding van 315 pk/ton te behalen is.

Updates
Tegelijkertijd met de presentatie van de nieuwe motor heeft Morgan de auto ook opgewaardeerd. Een nieuw instrumentarium, een verplaatste brandstoftank voor een betere gewichtsverhouding en een toegenomen kofferruimte zijn slechts enkele wijzigingen. Verder zien we ook grote luchtinlaten en andere wielen. Eveneens nieuw is de komst van een automaat in het leveringsgamma. De zestraps automaat van ZF kan optioneel aan de nieuwe V8 worden gekoppeld.

Gerelateerde artikelen

Morgan Aero 8 klaar voor de toekomst

Autonieuws
Morgan Aero 8 klaar voor de toekomst
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.