Autonieuws

Wederom exclusieve Jaguar XJ Portfolio

In een gelimiteerde oplage zal Jaguar wederom een XJ Portfolio op de markt brengen. Het Portfolio-label staat bij Jaguar synoniem voor zeer luxe aangeklede versies met een exclusief karakter. De Jaguar XJ Portfolio kenmerkt zich door tal van unieke opties en stylingdetails en is vanaf de zomer leverbaar.

Portfolio is een naam die bij Jaguar staat voor een serie exclusieve en luxueuze special edition modellen. Het Portfolio-label werd in 2006 ingevoerd met de XJ Portfolio. Een voorproefje voor dit concept kregen we twee jaar eerder al in de vorm van de XJ Concept Eight. Nu komt Jaguar wederom met een Portfolio-model op basis van de XJ.

Heritage badges
Aan de buitenzijde kenmerkt de XJ zich door een tweetal exclusieve lakkleuren, de 20 inch lichtmetalen wielen en de rode Jaguar ´Heritage´ badges. Ook de aluminium power vents in de zijschermen, de chromen buitenspiegels en de badge op de achterzijde zijn exclusief aan de XJ Portfolio voorbehouden.

Luxueus en exclusief interieur
In het interieur onderscheidt de XJ Portfolio zich door de Navy blauwe bekleding met champagne-kleurige piping. Ook het speciale hout met Portfolio-motief en de luxueuze mattenset onderscheiden het model. Uiteraard ontbreekt de inzittenden nergens aan. De stoelen zijn verwarmbaar en te koelen, het 7-inch touchscreen herbergt alle functies van het audio- en navigatiesysteem en een Bluetooth-carkit ontbreekt evenmin. Verder treffen we in de XJ Portfolio een Adaptive Cruise Control aan en zorgt de adaptieve luchtvering voor het hoogst mogelijke comfort. Een entertainmentsysteem voor de achterinzittenden is voorzien van een DVD-speler en een tweetal schermen.

Supercharged V8
De Jaguar XJ Portfolio wordt aangedreven door de 4.2 liter Supercharged V8 met een vermogen van ruim 400 pk. Vanaf deze zomer staat de auto in een gelimiteerde oplage bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.