Autonieuws

Vernieuwde Chrysler 300C; luxueuzer en sportiever

De Chrysler 300C is op diverse punten vernieuwd en vooral verbeterd. Het krachtige uiterlijk van de veelgeprezen 300C is niet gewijzigd. Maar daarbij heeft Chrysler wel detailwijzigingen doorgevoerd, vooral in het interieur Bovendien is er een SRT-sportpakket leverbaar voor de dieselversie. Ideaal voor de zakelijke rijder.

  • Luxueuzere materialen in het interieur 
  • Verbeterde uitrusting 
  • SRT-sportpakket voor de 3.0 V6 CRD

Goed design is tijdloos en heeft (dus) nauwelijks wijzigingen nodig. Zo denkt Chrysler ook over de 300C. En niet geheel onterecht, want de 300C is veelvuldig geprezen om zijn uiterlijk. De auto is onlangs op tal van punten vernieuwd, maar de wijzigingen zijn vooral gedetailleerd van aard. Aan de buitenzijde zien we een nieuwe kofferklep met geintegreerde spoiler zoals op de SRT. In het interieur zijn de wijzigingen iets opvallender. Chrysler heeft geluisterd naar de ´klachten´ van haar klanten en het interieur opgewaardeerd. Er zijn luxueuzere materialen aangebracht, de stoelbekleding is voorzien van betere stoffen en op diverse plaatsen zien we LED-verlichting.

Opgewaardeerde uitrusting
Tegelijkertijd is de auto ook qua uitrusting opgewaardeerd. De 300C is bijvoorbeeld nu leverbaar met een iPod-interface en een DVD-entertainmentsysteem voor de achterpassagiers. Het MyGIG Multimedia Infotainment Systeem voor de inzittenden voorin herbergt de functies van het navigatie- en audiosysteem en omvat tevens een Bluetooth-carkit.

SRT Design-pakket voor 300C diesel
Wie een 300C diesel wil (of moet) rijden kan voortaan ook kiezen voor een SRT Design-pakket. Chrysler heeft dit besloten door de veelvuldige vraag vanuit de markt. De 218 pk sterke V6 dieselmotor is hierdoor te combineren met het uiterlijk van de krachtige SRT8. Uiterlijk onderscheidt het model zich door de 20 inch wielen, de speciale deurgrepen en buitenspiegels en de SRT Design-badge. Maar ook het interieur krijgt een volledige SRT-behandeling. Dat betekent: sportstoelen met een even exclusieve als gripvaste combinatie van leer en suède. Het stuur is eveneens met lekker leer bekleed en de in Graphite Pattern uitgevoerde afwerkingdetails zorgen voor extra ‘sporty spice’.

Prijzen
De prijzen van de vernieuwde Chrysler 300C beginnen bij € 47.900,- voor de 2.7 V6 automaat. De 3.0 CRD automaat is er vanaf € 52.100,-. Vanaf heden staat de vernieuwde 300C bij de dealers. Wie kiest voor het topmodel (SRT8) moet minimaal € 93.200,- betalen. Hiermee wordt één van de zeer sterke punten van de 300C meteen benadrukt. De auto is namelijk beduidend goedkoper dan veel van zijn concurrenten.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak

Spyshots
Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak
> Artikel lezen

Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8

Autonieuws
Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8
> Artikel lezen

Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi

Autonieuws
Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.