Autonieuws

Morgan LifeCar: Klassiek gelijnde brandstofcelauto

In Genève zal de Morgan LifeCar debuteren. Deze klassieke gelijnde sportauto heeft een hypermoderne inborst. Onder de typisch Britse carrosserie gaat namelijk een brandstofcel schuil. Morgan presenteert hiermee een emissievrije auto.

Vorig jaar liet Morgan de eerste schetsen zien van het project dat als ´LifCar´ door het leven gaat. In samenwerking met onder andere de Oxford University, QinetiQ (brandstofcel), BOC (tankstation) en OSCar (design) is Morgan al tweeënhalf jaar bezig aan het project. Daarbij streeft de autofabrikant naar een klassiek gelijnde sportauto met een zeer milieuvriendelijk karakter.

Elektromotoren en brandstofcel
Op de Autosalon van Genève zal de LifeCar voor het eerst aan het publiek worden getoond. Ondanks dat het klassieke design typisch Morgan is - en daarmee aan vervlogen tijden doet denken - is de auto hypermodern. Onderhuids zijn vier elektromotoren gemonteerd die elk een wiel aandrijven. Voor het opwekken van deze elektriciteit monteert Morgan een brandstofcel. Het resultaat is dat er uit de uitlaat slechts water(damp) komt en de auto geheel emissievrij rijdt.

Productiemodel
Over een mogelijk productiemodel wordt niet gesproken. Het zou echter zonde zijn dat Morgan en haar partners na drie jaar ontwikkeling het project eenmalig presenteren en daarna een museum inrijden. Wij denken dan ook dat we nog meer gaan horen van de LifeCar.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.