Autonieuws

Toyota Urban Cruiser: Qashqai-concurrent

Met de Toyota Urban Cruiser krijgt de Nissan Qashqai er een concurrent bij. Toyota presenteert de kleine SUV op de Autosalon van Genève en het model zal worden gepositioneerd onder de RAV4. De Urban Cruiser houdt het midden tussen een kleine MPV en een kleine SUV waarmee het model het predikaat crossover meekrijgt.

Tijdens de Autosalon van Genève in 2006 gaf Toyota ons alvast een voorproefje van een kleine SUV. Eveneens onder de naam Urban Cruiser presenteerden de Japanners deze conceptcar die het midden hield tussen een kleine MPV en een kleine SUV. Het design van deze Urban Cruiser was weliswaar iets te futuristisch het blijkt nu wel dat Toyota serieuze plannen had met een dergelijke variant.

Prototype onthulde Toyota´s plannen
In november al konden wij exclusief onthullen dat Toyota productieplannen had met een kleine SUV. In de Oostenrijkse Alpen wisten wij een prototype te betrappen van de in Amerika zeer populaire Scion XD, maar dan met Toyota-kenmerken. Alles weer erop dat Toyota dit model ook naar Europa zou gaan brengen. Op de Autosalon van Genève 2008 komt eindelijk een officiële bevestiging van deze geruchten met de presentatie van de Urban Cruiser. Ditmaal het productiemodel.

Meer informatie in Genève
Toyota gaat met de Urban Cruiser de concurrentie aan met de Nissan Qashqai. Het is goed denkbaar dat de auto leverbaar zal worden met zowel voor- als vierwielaandrijving. Op de details moeten we wachten totdat Toyota in Genève het doek van de auto trekt. Op dit moment moeten we het doen met enkel deze eerste foto.

Gerelateerde artikelen

Alle details over Toyota’s stadscruiser

Autonieuws
Alle details over Toyota’s stadscruiser
> Artikel lezen

Prijzen en uitrusting Toyota Urban Cruiser

Autonieuws
Prijzen en uitrusting Toyota Urban Cruiser
> Artikel lezen

Nieuw basismodel Toyota Urban Cruiser

Autonieuws
Nieuw basismodel Toyota Urban Cruiser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.