Autonieuws

Op aardgas: PGO Cévennes Roadster Turbo-CNG

PGO presenteert een Cévennes Roadster waarvan de motor op aardgas loopt. De kleine Franse autofabrikant laat hiermee zien dat milieubewust rijden ook toepasbaar is in een auto met een hoge fun-factor. De Cévennes Roadster Turbo CNG heeft een relatief lage CO2-uitstoot en is bovendien ook nog eens sportief.

Rijden op aardgas is sterk in opkomst. Vooral in Duitsland en Zwitserland is het aantal auto´s op aardgas de afgelopen tijd enorm toegenomen. Het grote voordeel van deze fossiele brandstof is dat het voor bijna 90 procent uit methaan bestaat. Wanneer dit tot verbranding komt komen er veel minder stikstofoxiden (NOx) en minder fijnstof vrij dan bij vergelijkbare diesel- en benzinemotoren. Bovendien is aardgas relatief goedkoop. Reden genoeg voor fabrikanten om deze ontwikkeling op de voet de volgen en er op in te spelen. Zo heeft Mercedes de E 200 NGT, Volkswagen de Touran EcoFuel en Opel de Zafira CNG. Maar ook een relatief kleine fabrikant als PGO laat zien wel wat voor aardgas te voelen. Op de Autosalon van Genève presenteert PGO dan ook de Cévennes Roadster Turbo CNG.

150 pk
Onder de motorkap van de Franse roadster ligt een 1.6 liter turbomotor die goed is voor een vermogen van 150 pk. De gastank is gemonteerd onder de wagenvloer en kan voldoende aardgas opslaan om een actieradius van gemiddeld 450 km te realiseren. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 118 g/km is de viercilinder motor hiermee schoner dan vergelijkbare benzine- en dieselmotoren. Bovendien zijn de prestaties zeer aansprekend; 0-100 km/h in 6,5 seconden en een topsnelheid van 210 km/h.

Productiekans groot
De PGO Cévennes Turbo-CNG is ontwikkeld in samenwerking met BRA GmbH. Dit Zuid-Duitse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van aardgastoepassingen in de autobranche. PGO heeft laten weten dat de auto bij voldoende belangstelling in productie zal worden genomen.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.