Autonieuws

Opel Meriva Concept: voorproefje nieuwe Meriva

Opel toont op de Autosalon van Genève de Meriva Concept. Zoals zijn naam al aangeeft laat Opel ons hiermee alvast kennis maken met de compleet nieuwe Meriva die voor 2009 op de agenda staat. Opvallend aan deze conceptcar is zijn dynamische vormgeving en uiteraard het optimale gebruik van de interieurruimte.

Opel heeft het MPV-segment voor eens en voor altijd veranderd. Met de komst van de Zafira presenteerde Opel het opklapbare stoelsysteem onder de naam Flex7. Diverse autofabrikanten hebben dit systeem als inspiratie gebruikt voor dergelijke eigen systemen. Maar niet alleen de Zafira is een groot succes, ook de Meriva en Agila verkopen uitstekend. Reden genoeg voor Opel om het MPV-segment te blijven domineren en volgend jaar met een compleet nieuwe Meriva op de markt te komen.

Voorproefje
In Genève geeft Opel ons alvast een voorproefje van de nieuwe Meriva in de vorm van de Meriva Concept. Volgens Opel onthult de fabrikant met deze conceptcar een innovatief systeem voor meer flexibiliteit in MPV´s. Bovendien vertaalt Opel haar nieuwe designtaal (die met de GTC Concept werd onthuld) door naar het segment van compacte MPV´s. Eerder deed Opel dat ook al met de Flextreme conceptcar.

Meer informatie in Genève
Begin maart zal de Meriva Concept tijdens de Autosalon van Geneve in première gaan. Deze schets geeft ons alvast een indruk van het model.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.