Autonieuws

Vernieuwde Mitsubishi Eclipse & Eclipse Spyder

Mitsubishi heeft in de VS een grondig vernieuwde Eclipse en Eclipse Spyder onthuld. Zowel de Coupé als de Spyder ondergingen een grondige facelift waarbij het front en de achterzijde werden vernieuwd. Ook onderhuids veranderde het een en ander. De vernieuwde Eclipse-modellen staan vanaf deze zomer bij de Amerikaanse dealers. In Europa is de auto via de grijze import leverbaar.

De Mitsubishi Eclipse is in Europa (helaas) niet officieel leverbaar. Zowel de Coupé als de Spyder zijn enkel leverbaar in de Verenigde Staten waar Mitsubishi goede zaken doet met de sportieveling. Om de auto geheel bij de tijd te houden en vooral ook weer in de pas te laten lopen met nieuwe Mitsubishi-modellen is een grondige facelift doorgevoerd.

Niet front, nieuwe achterzijde
Vooral het front werd daarbij aangepast. We zien een nieuwe voorbumper, nieuwe grille en gewijzigde luchtinlaten. Het front doet enigszins denken aan dat van de Lancer Evolution. Aan de achterzijde is de GT voortaan leverbaar met een forse spoiler en zijn beide uitvoeringen voorzien van een nieuwe bumper. Drie nieuwe exterieurkleuren en gewijzigde lichtunits maken het plaatje aan de buitenzijde compleet. Binnenin zien we de toepassing van nieuwe materialen en andere kleurstellingen.

Motorengamma
Het motorengamma blijft ongewijzigd. De Eclipse GS wordt aangedreven door een 162 pk sterke 2.4 liter viercilinder benzinemotor. Bij de GT treffen we onder de motorkap een 3.8 liter V6 aan met een vermogen van 265 pk. Dat is 3 pk meer dan in de vorige GT wat te danken is aan een nieuw uitlaatsysteem. De standaard handgeschakelde versnellingsbak kan optioneel worden vervangen door een automaat met tiptronic-bediening.

Via grijze import in Europa leverbaar
Vanaf deze zomer staan de vernieuwde Eclipse en Eclipse Spyder bij de Amerikaanse dealers. Wie in Europa een Eclipse wil bestellen kan een beroep doen op de grijze import. Diverse garagebedrijven importeren de Eclipse naar Europa. In dat geval moet in Nederland rekening worden gehouden met een prijs van rond de 45.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.