Autonieuws

Voorloper nieuwe IS-serie: Lexus LF-C

De IS-serie is aan vervanging toe. Met deze spannende Lexus LF-C conceptcar geeft Lexus alvast een blik in de nabije toekomst. De Cabrio-coupe LF-C is een voorloper van de nieuwe IS-serie.

De Lexus LF-C is een conceptcar die qua afmetingen bijna gelijk is aan de huidige IS-serie. Bovendien laat Lexus weten dat men de IS-serie behoorlijk wil gaan uitbreiden. Dat betekent dat we in de toekomst meer modelvarianten krijgen dan de sedan en de sportcross (stationwagon). Te denken valt aan een coupé en een cabriolet en met meer vermogen in bijvoorbeeld de vorm van een V8.

Het stalen dak van deze cabrio-coupé is met een druk op de knop te openen. Lexus beweert dat er een minimale kofferruimte voor nodig is om het dak te bergen. Achterin kun je met gemak zitten want de auto is voorzien van vier volwaardige stoelen en de LF-C heeft een lange wielbasis.

Het interieur is modern en zelfs wat futuristisch van vorm. Het design is strak en de gebruikte materialen hebben een high-tech uitstraling. Er is ook gekeken naar de Formule 1. Dit is terug te zien in het stuur en de digitale instrumenten, aldus Lexus.

In januari 2005, op de Detroit Motor Show, zal Lexus de nieuwe IS-serie aan het publiek tonen. Of we dan ook meteen de nieuwe versies zullen zien is de vraag maar Lexus timmert in ieder geval aan de weg!

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.