Autonieuws

Pininfarina Sintesi debuteert in Genève

De Italiaanse designstudio Pininfarina presenteert in Genève een conceptcar met de naam Sintesi. Daarmee wil Pininfarina nog eens benadrukken waartoe de designstudio in staat is. Vooruitlopend op zijn werelddebuut in Genève toont Pininfarina ons alvast deze schets van de Sintesi.

De Europese designstudio´s hebben het momenteel zwaar. Zo staat Bertone op de rand van de afgrond en hebben ook andere studio´s nauwelijks productieorders binnengesleept. Datzelfde geldt voor Pininfarina waar nagenoeg geen productie meer plaats vindt. En dat is wel eens anders geweest. Diverse autofabrikanten hebben in het verleden niet alleen hun design, maar ook de productie van hun modellen bij Pininfarina uitbesteed.

Gebaseerd op de Birdcage en Nido
Maar Pininfarina geeft niet op en laat ons in Genève zien waartoe ze in staat zijn. De Sintesi - Italiaans voor samenvatting - combineert het beste van twee conceptcars. Volgens de Belgische ontwerper Lowie Vermeersch (verantwoordelijk voor het design van de Sintesi) zien we in de conceptcar de spannende lijnvoering van de Birdgace en de praktische kant van de Nido terug. Beide conceptcars debuteerden voorgaande jaren al in Genève.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.