Autonieuws

Vernieuwde Jeep Grand Cherokee: € 61.990,-

De Jeep Grand Cherokee is op tal van punten vernieuwd. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op het in- en exterieur en het motorengamma. De vernieuwde Jeep Grand Cherokee staat vanaf heden bij de dealers en de prijzen beginnen bij € 61.990,-.

Jeep heeft de Grand Cherokee op tal van punten vernieuwd. De uiterlijke wijzigingen van de Grand Cherokee zijn gering, maar wel degelijk functioneel. Zo zijn de mistlampen nu op een minder kwetsbare plek ondergebracht en de bumpers zijn zachter van vorm. Van de voorbumper is het onderste deel verwijderbaar. Zo verlopen zelfs de ruigste off-road avonturen krasvrij. Xenon koplampen zijn standaard op de Overland en SRT8 en een achteruitrijcamera vergemakkelijkt inparkeren (standaard vanaf Limited). Er zijn ook veranderingen van zuiver cosmetische aard zoals nieuw ontworpen wielen en twee nieuwe lakkleuren: Modern Blue Pearl en Olive Green Metallic.

Interieur
Tegelijkertijd werd ook het interieur aan een vernieuwingskuur onderworpen. We zien een herzien ontwerp van het dashboard, de middenconsole en de ventilatieroosters. Tevens heeft Jeep luxueuzere materialen toegepast. Climate control met twee zones is voortaan standaard op alle modellen en op de Limited- en Overland-modellen is een verwarmde achterbank standaard. Ook zijn deze uitvoeringen nu voorzien van het MyGIG Multimedia en Infotainment System waarin naast audiofuncties ook het navigatiesysteem en een Bluetooth handsfreekit zijn geïntegreerd.

Terreinvaardigheid
In zijn ‘nieuwe jas’ is de Grand Cherokee nog terreinvaardiger. Hij beschikt (behalve SRT8) nu standaard over Hilll Descent Control. Dit zorgt er met 4WD Low ingeschakeld voor dat de auto bij een scherpe afdaling eenvoudig controleerbaar blijft. Ook Hill Start Assist is nu standaard. Als de Grand Cherokee op een helling (verhard of onverhard) wordt gestart, dan houdt Hill Start Assist de rem automatisch twee seconden vast; zo is een soepele start altijd gegarandeerd.

Motoren en prijzen
De belangrijkste technische wijziging voor de Grand Cherokee is de verbeterde 4.7 liter V8. Deze levert nu 302 pk en een koppel van 445 Nm bij 3.950 tpm. Het motorenprogramma bestaat verder uit de 3.0 CRD, de 3.7 V6, de 5.7 HEMI V8 en de 6.1 HEMI V8. De beschikbare uitrustingsniveaus zijn Laredo, Limited, Overland en SRT8. De prijslijst begint bij € 61.990,- (3.7 Laredo) en € 63.990,- voor de dieselmodellen (3.0 CRD Laredo). De nieuwe Grand Cherokee staat nu bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.